Casey Schouten hakkuriksi

Lapin Kansa/Jouni Porsanger

Kanadalainen Casey Schouten (23) on rovaniemeläisen Team Lakkapään seitsemäs sopimuspelaaja. 194-senttinen hakkuri edusti maataan kaksi vuotta sitten Maailmanliigassa ja kuuluu tällä hetkellä Kanadan B-maajoukkueeseen, joka valmistautuu heinäkuun lopussa pelattavaan Pan-American Cupiin.

–Odotan innolla pelien alkamista Rovaniemellä. Suomesta minulla ei ole juuri mitään tietoa. Luulisin, että Rovaniemi on hyvin pitkälti samanlainen kuin kotikaupunkini Kanadassa. Sen tiedän, että talvella siellä on pimeää ja joulupukin luona käy paljon turisteja, Schouten kertoo.

Lakkapään valmentaja Henri Tuomen mukaan Schouten on sopiva täydennys tulevan kauden rosteriin.

–Casey oli rasitusmurtuman vuoksi puoli vuotta sivussa pelikentiltä, mutta on nyt jälleen kovassa iskussa. Haluamme tarjota hänelle mahdollisuuden kehittyä ja nousta takaisin huipulle. Uskon, että sopimus hyödyttää molempia osapuolia, Tuomi sanoo.

Schoutenin lisäksi Lakkapäällä on sopimukset viiden viime kauden kotimaisen pelaajan sekä kanadalaisen passarin Joshua McKayn kanssa.

–Hakkuri ja passari ovat entuudestaan toisilleen tuttuja, mikä helpottaa varmasti sopeutumista joukkueeseen. Molemmat ovat pelanneet Winnipegin yliopistossa, Tuomi mainitsee.

–Tarvitsemme vielä ryhmään ainakin pari keskimiestä. Heidän suhteen katsastamme ensin kotimaiset vaihtoehdot. Haluamme pysyä edelleen kilpailukykyisenä joukkueena, joten ulkomaalaismäärän pudottaminen viime kauden kuudesta kahteen tuskin toteutuu.

Kolme edelliskautta Lakkapään joukkueessa esiintynyt Arash Dosanjh vaihtaa Ounasvaaran maisemat Sveitsin Alppeihin. Australialaispassarin tuleva seura on geneveläinen Chenois Volleyball. Dosanjh on maajoukkueensa mukana myös viikonloppuna Hartwall Arenassa pelattavassa Maailmanliigan turnauksessa.

Kengurumaan värejä Helsingissä edustavat myös Lakkapäässä takavuosina pelanneet libero Luke Perry sekä keskipelaaja Trent O’Dea. Suomi kohtaa Maailmanliigassa torstaina Slovakian, perjantaina Kiinan ja lauantaina Australian.

Casey Schouten

ikä 23 vuotta

Pituus 194 cm

Pelipaikka hakkuri

Pelannut Winnipegin yliopistojoukkueessa. Edustanut Kanadaa Maailmanliigassa 2015, tällä hetkellä B-maajoukkueessa

Team Lakkapään sopimuspelaajat: Jouni Palokangas, Tuomas Hautala, Miikka Lemola, Jere Mäkinen, Matias Korhonen, Joshua McKay, Casey Schouten

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *