Joshua Mckay passaamaan ensi kaudeksi

Lapin Kansa/Heikki Kiiskinen

Päättyneellä kaudella lentopallon Mestaruusliigassa neljänneksi sijoittuneen Team Lakkapään joukkue alkaa hahmottua. Valmiita sopimuspapereita Lakkapäällä on nyt kuusikollisen verran.

Uutena pelimiehenä rovaniemeläisjoukkueeseen liittyy passari Joshua McKay. 23-vuotias kanadalainen on saanut lentopallo-oppinsa Winnipegin yliopistossa ja on kuulunut kolmen kauden ajan myös maansa B-maajoukkueeseen.

–Pystyn varmasti auttamaan joukkuetta. Uskon myös, että seura saa jalkeille viime kauden tavoin menestyvän joukkueen. Kanadalaiset pelikaverini ovat viihtyneet Rovaniemellä. Lisäksi Suomessa on tasokas liiga. Siinäpä tärkeimmät syyt sopimukseeni, 192-senttinen pelintekijä kertoo.

Tuttu viisikko jatkaa

Näin ollen kolme edelliskautta Lakkapäässä pelannut australialaispassari Arash Dosanjh ei jatka Rovaniemellä. Muut tämänhetkiset sopimuspelaajat ovat tuttuja viime kauden rosterista. Lakkapään riveissä jatkavat Jere Mäkinen, Tuomas Hautala, Jouni Palokangas, Miikka Lemola ja Matias Korhonen.

–Uusi passari ja viisi kotimaista pelaaja on hyvä runko joukkueelle, manageri Oiva Tapio toteaa.

Viime kauden ulkomaalaispelaajista Andre Brown on allekirjoittanut sopimuksen saksalaiseen TSV Herrschingiin. Libero Jordan Orin ura jatkuu Ranskan Pro B -liigassa Cambrai Volleyn riveissä. Samasta sarjasta löytyy myös Fredric Gustavssonin uusi työnantaja ASON Volleyball.

Bobby Walshin, Chris Vothin ja Matti Toivolan tilanteet ovat vielä auki.

Joukkue hakee riveihinsä vielä hakkuria, kahta keskipelaajaa sekä liberoa.

–Ensisijaisesti haemme tietenkin kotimaisia pelaajia, mutta esimerkiksi kovatasoiset hakkurit ovat menossa ulkomaille, eikä meillä ole edes teoreettisia mahdollisuuksia saada heitä, Tapio tunnustaa.

Viime kauden tapaiseen kuuden vierastyöläisen palkkaamiseen seura ei aio tulevana sesonkina lähteä.

–Viime kausi tässä suhteessa oli monen tekijän summa. Ihannetilanteessa meillä olisi vain kaksi ulkomaalaista, mutta todennäköisesti heitä tulee olemaan kolme tai neljä.

Paluu Eurokentille

Mestaruusliigan neljäs sija toi oikeuden osallistua myös Europeleihin. Tämän mahdollisuuden seura käyttää myös hyväkseen CEV:n Challenge Cupissa. Edellisen kerran Lapin Urheiluopistolla nähtiin kansainvälisiä mieslentopallovieraita kaudella 2011-12.

–Välillä tuntui siltä, että kiinnostus Europeleihin lopahti niin itsellä, yleisöllä kuin yhteistyökumppaneillakin. Toki ei meillä ollut moneen kauteen paikkaakaan sinne. Nyt tilanne on kuitenkin toinen. Onnistunut kevät herätti selvästi mielenkiinnon uudelleen, Tapio sanoo.

Lakkapään emäseura Perungan Pojat on pelannut historiansa aikana 45 Euro-ottelua, joista se on voittanut 20. Kotisaldo on komeaa luettavaa: 24 ottelusta peräti 17 voittoa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *