Asseco Resovia Rzeszowin rutiini ja kovuus liikaa Team Lakkapäälle

Team Lakkapää eli Perungan Pojat ei onnistunut murtamaan vieraansa puolalaisen Asseco Resovia Rzeszowin peliä CEV-cupin ensimmäisessä osaottelussa Rovaniemellä torstaina. Rzeszow voitti ottelun selvin 3-0 (25-20, 25-23, 25-9) lukemin ja otti varman otteen kaksiosaisen ottelun voitosta ja jatkopaikasta kuudentoista parhaan joukkoon. Samalla tuli selväksi Puolan PlusLigan ja Suomen Mestaruusliigan välisen ammatti- ja amatööriliigan välinen ero: se on iso.

Rzeszow pelasi läpi koko ottelun erittäin virheetöntä peliä. Joukkueen puolustuspeli libero Mateusz Maslowkin johdolla oli kansainvälistä huipputasoa Lakkapään pelin ollessa tässä ottelussa vain Suomen Mestaruusliigan keskitasoa. Lakkapää ei saanut omaa rentoa peliään käyntiin kuin vain toisen erän loppupuolella, jolloin kentällä oli tuttua taistelevaa ja voittavaa Lakkapäätä. Tämä ei kuitenkaan riittänyt erävoittoon asti, vaan Rzeszow teki erävoittoon tarvittavat pisteet rauhallisesti ja varmasti.

Ottelussa parhainta Lakkapäätä oli tuttuun tapaan joukkueen keskipeli, jossa sekä Bobby Walsh että Danny Grant olivat tehokkaina verkolla molempien tehdessä viisi hyökkäyspistettä yhteensä vain kolmella virheellä.

Joukkueiden välinen ero näkyi hyökkäystehoissa, Rzeszow hyökkäsi 57 ja Lakkapää 38 prosentin tehoilla. Rzeszow teki ottelussa 9 Lakkapään 19 hyökkäysvirhettä vastaan. Vastaanottoprosentit olivat lähellä toisiaan, Lakkapäällä 55 ja Rzeszow 61 prosenttia.

Rzeszowin vasenkätiset yleispelaajat Ranskan maajoukkuepelaaja Rossard Thibault ja Aleksander Sliwka olivat sekä äärettömän varmoja että Lakkapään torjunnalle vaikeita torjuttavia. Heitä säesti hyvin joukkueen hakkuri Jakub Jarosz. Lakkapään nopea laitapeli ei toiminut kuin osittain ja kun aloitussyötöt eivät olleet riittävän tehokkaita Rzeszowin vastaanotolle, ei joukkueiden paremmuudesta jäänyt mitään epäselvää.

Team Lakkapään parhaana palkittiin keskipelaaja Danny Grant ja Rzeszowin parhaana yleispelaaja Aleksander Sliwka. Rzeszowin parhaana olisi voinut yhtä hyvin palkita myös eleettömän ja virheettömän puolustuspelin sekä 70 prosentin teholla aloitussyöttöjä vastaanottaneen liberon Mateusz Maslowkin.

Kommentit ottelun jälkeisestä lehdistötilaisuudesta:
Yleispelaaja Jouni Palokangas, Team Lakkapää: – Emme olleet hereillä ottelun alussa. Erien alut olivat tänään haastavia. Eriin pitää olla valmiina tällaisissa otteluissa, tänään emme olleet. Vierasottelussa ei ole enää mitään hävittävää. Se on mahdollisuus meille kaikille.
Yleispelaaja Aleksander Sliwka, Asseco Resovia Rzeszow: – Tulimme tänne voittamaan 3-0 tai 3-1. Pelasimme suunnitelmaan mukaan ja voitimme. Toisessa erässä kotijoukkue pelasi hyvin ja olimme hieman ongelmissa. Saimme kuitenkin taisteltua voiton siitä erästä ja koko ottelusta. Tästä on hyvä lähteä toiseen osaotteluun.
Päävalmentaja Henri Tuomi, Team Lakkapää: – Puolitoista erää laitatorjunta oli väärässä paikassa, ja palloja pääsi torjunnasta liikaa läpi. Meidän olisi pitänyt onnistua paremmin joukkueena niin kuin on pelattu Mestaruusliigassa. Erien alut olivat tänään liian vaikeita meille. Tänään olisi ollut saumat omalla pelillämme.
Päävalmentaja Andrzej Kowal, Asseco Resovia Rzeszow: – Halusimme voittaa. Toisessa erässä teimme liikaa virheitä. Annoimme kahdeksan pistettä kotijoukkueelle. Se on liikaa. Tavoitteemme on olla paras joukkue. Virheiden määrä pitää vähentyä. Muuten onnistuimme. Ykköstemmon hyökkäys onnistui hyvin. Samoin syöttö.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *