Australian maajoukkuelibero Luke Perry Team Lakkapäähän

Lapin Kansa/Heikki Kiiskinen:

Lentopallon Mestaruusliigaan valmistautuvan Team Lakkapään rosteri alkaa olla kasassa. Tuorein sopimus allekirjoitettiin eilen, kun Australian maajoukkuelibero Luke Perry päätti vaihtaa mannerta ja siirtyä Rovaniemelle.

Perry edusti maataan tällä kaudella Maailmanliigassa ja lunasti paikkansa myös ensi viikolla alkaviin Puolan MM-kisoihin. Vasta 18-vuotias nuorukainen ihastutti taidoillaan yleisöä kesän Suomen vierailulla, kun Suomi ja Australia pelasivat samassa Maailmanliigan lohkossa.

– Näin Perryn pelaavan livenä Tampereella ja ihastuin heti hänen pelityyliinsä. Voidaan puhua ns. uuden sukupolven liberosta, jolla ei ole yleispelaajataustaa, kertoi Team Lakkapään manageri Oiva Tapio uudesta hankinnastaan.

– Perryssä on paljon samoja piirteitä kuin Lauri Kermisessä muutama vuosi sitten.

Sekä Perryn että passari Arash Dosanjhin sopimus on vuoden mittainen. Kengurumaan kasvatti on luonnollisesti innoissaan uudesta sopimuksesta.

– Pelaan ensin MM-kisat ja sen jälkeen tulen Suomeen, kertoi Perry sosiaalisen median välityksellä.

Rovaniemeläisjoukkueella on riveissään neljä ulkomaalaispelaajaa, joista Mestaruusliigan sääntöjen mukaan saa olla kolme yhtä aikaa pelaavassa seitsikossa.

Team Lakkapään alkusyksyn ohjelmaan kuuluu tulevan viikonlopun turnaus Pielavedellä sekä Oulussa järjestettävä perinteinen syysmittelö. Mestaruusliiga alkaa 28. syyskuuta vierasottelulla Ettaa vastaan. Myös Suomen cupin ensimmäisen kierroksen ohjelma on selvillä. Team Lakkapää kohtaa kotona 3. lokakuuta Ettan Oulusta.

Luke Perry

Ikä: 18 vuotta. Pituus: 180 cm

Pelipaikka: Libero

Maaottelut: 50

Oho! Luke Perry aloitti lentopallon vuonna 2009 ja on noussut sensaatiomaisesti maajoukkueen ykkösliberoksi viidessä vuodessa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.