Etta vei Suomen cupin finaalipaikan Lakkapäältä

 

Etta voitti Team Lakkapään 3-1 (24–26, 28–26, 25–22, 25–23) Oulussa pelatussa lentopallon Suomen cupin toisessa puolivälieräottelussa. Ottelu oli tasainen, kuten numerot osoittavat, mutta Etta johti ensimmäistä erää jo 23-20 ja toista 23-19, ja Lakkapää nousi ensimmäisen erän voittoon rauhallisella ja itseluottamusta osoittavalla pelillä sekä hakkuri Casey Schoutenin vaikeilla aloitussyötöillä.

Sama temppu oli toistua myös toisessa erässä, mutta tällä kertaa Lakkapään kiri ei aivan riittänyt ja erän lopussa vielä tuomaristo haparoi ja aiheutti hämminkiä Lakkapään riveissä. Kolmas ja neljäs erä olivat tasaisia, mutta kuten läpi koko ottelun, Etta oli koko ajan kuskin paikalla ja Lakkapää puolestaan nousi ainakin 6-7 kertaa 3-4 tappiopisteen takaa joko tasoihin tai jopa Ettan ohi. Lakkapään peli oli kuitenkin ratkaisuhetkillä flegmaattista ja otteista puuttui voittoon tarvittava määrätietoisuus. Näin cupin finaaliin marssi Etta ja Lakkapää jäi nuolemaan näppejään.

Ottelu oli kahden hyvässä iskussa olevan joukkueen kohtaaminen, jota värittivät keltaiset kortit sekä yksi punainen, jonka sai Lakkapään passari Joshua McKay kolmannen erän alussa. Syy oli ilmeisesti protestointi toisen erän päätöshetkillä, mutta sekin osoitti, että jos joukkueet eivät olleet aivan parhaimmillaan ja peli näyttävintä, niin myös tuomaristolla peli ailahteli ja aiheutti sen, että pelaajat eivät tienneet, millaisella tuomarilinjalla peliä pelataan. Välillä myös linjamiesten otteet olivat hieman haparoivia, ja välillä päätuomari korjasi heidän kotijoukkueelle suosiollisia näyttöjään. Oman mausteensa peliin toi Ettan valmentaja Olli Kuoksa, joka osasi erien ratkaisuhetkillä pitkittää peliä omien aikalisien avulla. Lattaiata kuivattiin varsin usein silloin, kun Lakkapään syöttöruudusta oli luvassa kovaa tulitusta.

Lakkapään päävalmentaja Henri Tuomi kierrätti pelaajistoaan kolmannen ja neljännen erän aikana saaden joukkueeseen lisää virtaa ja osoittaen samalla, että joukkueessa riittää ratkaisijoita myös vaihtopenkillä.