Historia

HISTORIAA

Urheiluseura Perungan Pojat (PerPo) aloitti toimintansa 13.4.1947. Kokouspaikkana oli Kaino Kuoksan talo. Paikalla oli runsaasti kylän väkeä sekä ulkopuolisena ”konsulttina” Ounasvaaran Hiihtoseurasta Inkeri ja Timo Murama. Seuran nimeksi hyväksyttiin Perunkajärven Pojat, Ounasvaaran Hiihtoseuran alaosasto.

Ensimmäiseen johtokuntaan valittiin seuraavat henkilöt: puheenjohtajaksi Kaino Kuoksa, sihteeriksi Sylvi Kuoksa ja muiksi jäseniksi Kalle Tapio, Eero Vitikka ja Arvo Perunka. Varajäseniksi tulivat Lauri Lehtinen ja Aare Roininen. Seuran ensimmäisinä tilintarkastajina toimivat Ertta Kuoksa ja Maire Vitikka. Edustajiksi piirin kokouksiin valittiin Pekka Tarsaranta, Kaino Kuoksa ja Aarne Roininen. Pöytäkirjan tarkastivat Kaino Kuoksa ja Kalle Tapio.

Heti perustamispäivänä pidettiin mäkikilpailut. Tuomarina ja tulevien mäkituomareiden kouluttajana toimi OH:n mäkimiesveteraani Timo Murama. Juhlapäivän kunniaksi järjestettiin ohjelmallinen iltama Janne Lehtisen talossa. Väkeä oli paikalla todella runsaasti ja ohjelma monipuolista. Lopuksi oli puolitoista tuntia tanssia.

Vaikka seuran toiminta aluksi painottuikin talvilajiin, niin heti seuraavana kesänä pidettiin kesäkisat ja vierailuiltama Ylinampaan, myöhemmin myös Norvajärvelle. Kylienvälisiin kilpailuihin otettiin innokkaasti osaa. Näin alkoi seuran toiminta suuren innostuksen vallassa. Ja kun oli toimintaa, tarvittiin myös rahaa. Sen hankkiminen silloin, pian sodan jälkeen, oli iso huoli ja homma. Varoja kerättiin etenkin arpajaisilla, nuolenheitolla, ravintolatuloilla, iltamien pääsylipputuloilla, veikkaustoiminnalla, jäsenmaksuilla jne.Toiminta-avustukset olivat tuntemattomia.Perungan Poikain toiminta jatkui ripeänä 1940-luvun loppuun ja vielä 1950-luvun alkuvuosillakin. Talvi- ja kesäurheilu rupesi sitten hissukseen hiipumaan. Tilalle tuli uusi laji, lentopallo. Siitä tulikin sitten kylälle ja seuralle tavaramerkki.

 

perustamis perustamis2 kisat kisat_juttu

kartta