Joukkue kasassa!!

Syyskuun lopussa alkava lentopallon Mestaruusliigakausi on Team Lakkapäälle jo 19:s peräkkäinen. Joukkueen viimeiset palaset on nyt löydetty. Lopullisesta tusinan miehen ryhmästä puolet pelasi Rovaniemellä jo viime kaudella, kuudesta uudesta pelaajasta neljä on ulkomaalaisia.

– Valmentajallekin on aina jännä paikka, kun uusia pelaajia tulee joukkueeseen, mutta nyt saan katsella hymyssä suin meininkiä harjoituksissa. Vahvistuksissa on kyllä osuttu maaliin. Kentällä on nyt enemmän ilmettä kuin koskaan aikaisemmin, päävalmentaja Henri Tuomi myhäilee.

– Tunne kantaa tätä joukkuetta pitkälle – se tulee olemaan myös yhdistävä tekijä kotiyleisöön päin.

Lakkapään tuorein vahvistus on kanadalainen Gavin Taylor, joka pelasi ensimmäisen ammattilaiskautensa Tanskan pääsarjassa Ikast KFUM:n riveissä.

– Odotan innolla pelejä Suomessa. Liiga on kuulemani mukaan tasainen ja tasokas. Tavoitteenani on auttaa joukkuetta kehittymään ja menestymään, 24-vuotias yleispelaaja sanailee.

– Suomessa on varmasti isomman kaliiberin pelaajia ja joukkueita kuin Tanskassa.

Päävalmentaja kaavailee fyysiselle Taylorille aloitusseitsikon hyökkäävän yleispelaajan roolia.

– Kaveri on todella ulottuva ja lyöntisuunnatkin ovat hyvin hallussa. Taylorilta löytyy taisteluilmettä, mutta kentällä on silti hauskaa.

Toinen uusi hihamies Lakkapään ryhmään on 23-vuotias Vaasan Kiiston kasvatti Toni Katajamäki, joka pelasi edelliskauden 2-sarjaa Oulunsalon Vasaman paidassa.

– Tonin kanssa meillä on kolmen vuoden sopimus ja samalla projekti kasvaa liigan runkopelaajaksi. Ratkaiseva tekijä hänen tulossaan tänne oli kova halu harjoitella, Tuomi sanoo.

Viikko sitten alkanut kausikorttikampanja on lähtenyt Tuomen mukaan hyvin liikkeelle. Esimakua tulevan kauden joukkueesta ja uudistuneesta ottelutapahtumasta saadaan 12. syyskuuta pelattavassa harjoitusottelussa kevään hopeajoukkuetta Ettaa vastaan.

– Harjoituspeliin on vapaa pääsy ja silloin on viimeinen päivä lunastaa kausikortti 49 euron tarjoushintaan. Samalla jokainen pääsee katsomaan, olemmeko sanojemme mittaisia jo ennen kauden alkua, päävalmentaja vihjaa.

Slovakian maajoukkuesentteri Jakub Kovač liittyy ryhmään välittömästi EM-kisojen jälkeen.

Myös emäseura Perungan Poikien puheenjohtaja Juhani Juotasniemi on tyytyväinen joukkueen rakentumiseen.

– Seuran budjetti on tehty edellisvuotta pienempänä ja siinä on kiinnitetty huomiota erityisesti pelaajakustannuksiin. Uudet vahvistukset tulevat eri puolilta maailmaa ja ovat maidensa huippuja, mutta palkoiltaan meidän budjettiin sopivia. Olemme löytäneet hinta-laatusuhteeltaan seuralle sopivan ryhmän, Juotasniemi linjaa.

Mestaruusliiga käynnistyy Lakkapään osalta 26. syyskuuta kotiottelulla Kokkolan Tiikereitä vastaan.

Tags:, , , ,