Kahden hakkurin taisto päättyi Lakkapään Gustavssonin voittoon

15

Team Lakkapää ja Raision Loimu pelasivat perjantaina molemmille, mutta etenkin Lakkapäälle sarjapisteiden kannalta elintärkeän mestaruussarjakamppailun, joka päättyi Lakkapään 3-1 (25-22, 23-25, 25-20, 25-23) voittoon.

Ottelu oli lopulta kahden hakkurin hurja taistelu, joka päättyi dramaattisesti, kun Lakkapään Fredric Gustavsson sai ensimmäisessä ottelupallossa mahdollisuuden ratkaista ottelu vastapallosta, mutta hän epäonnistui. Seuraavan pallon hän iski kenttään, joten tärkeät kaikki kolme sarjapistettä jäivät Rovaniemelle.

Ensimmäisessä erässä Lakkapää karkasi Jouni Palokankaan kolmella ässällä 6-3 johtoon. Lakkapää pysyi johtoasemassa koko erän ajan johtaen parhaimmillaan jo 18-12. Janne Marttilan ässä Lakkapään uudelta liberolta Jordan Orilta kavensi tilanteeksi vielä 21-19, mutta erä päättyi Loimun hakkuri Michael Chemosin aloitussyöttövirheeseen.

Toinen erä alkoi Loimun hallinnassa ja tekniselle erätauolle mentiin lukemissa 10-14 Chemosin ässän saattelemana. Loimu hallitsi erää hienokseltaan koko ajan, ainoastaan Andre Brownin ässä nosti Lakkapään tasoihin 21-21, mutta heti perään tullut aloitussyöttövirhe ja Loimun Gregoryn ässäsyöttö veivät lopulta Loimun tavoittamattomaan erävoittoon. Lakkapää vaihtoi passariaan erän aikana, ja Dosanhj’n korvannut Matti Toivola pelasi ottelun loppuun saakka.

Kolmatta erää pelattiin tasaisena 9-9 saakka. Sen jälkeen Chris Vothin ässäsyötöllä Lakkapää pääsi karkumatkalle, jota Gustavssonin aloitussyöttövuoro jatkoi ja Lakkapää johti jo 17-12. Loppuerä oli Lakkapään hallintaa ja erävoitto sekä ensimmäinen sarjapiste kirjattiin Lakkapään taulukkoon.

Neljäs erä oli tasainen ja kahden hakkurin välinen taistelu. Chemos syötti ässän tilanteeseen 3-3, mutta hyökkäysvirhe tilanteessa 9-8 vei Lakkapään johtoon. Chemos kuittasi virheensä kahdella hyökkäyspisteellä vieden Loimun 10-12 johtoon, mutta Bobby Walshin ässällä Lakkapää nousi 13-13 tasoihin. Hakkurien taistelu kulminoitui Chemosin kahteen hyökkäysvirheeseen, jotka veivät Lakkapään 19-16 johtoon. Chemos kavensi tilanteeksi 20-18, ja Gustavsson puolestaan torjui tilanteeksi 23-23. Erän loppu oli Gustavssonin, ja hurja hakkureiden taistelu päättyi hänen ja Lakkapään voittoon.

Gustavsson sai ottelussa 42 passia, joista hän teki 25 pistettä, saldoa rumensi neljä syöttövirhettä. Chemos teki 22 pistettä 46 passista, joten voi oikeutetusti todeta ottelun olleen kahden hakkurin välinen taistelu.

Lakkapään uusi libero Jordan Or osoitti olevansa mies paikallaan. Hurjat vastaanottoprosentit 79/41 lupaavat Lakkapäälle hyvää tulevaisuutta. Lakkapään vastaanottoprosentti oli huimat 69 Loimun 49 vastaan.

Näin Henri Tuomen päävalmentajaura Lakkapään peräsimessä alkoi maukkaalla ja erittäin tärkeällä voitolla ja kunniaa on tarjolla jälleen sunnuntaina, jolloin Lakkapää kohtaa kotonaan Tiikerit Suomen cupin puolivälieräottelussa Rovaniemellä.

Ottelun jälkeen Team Lakkapään parhaana palkittu passari Matti Toivola kommentoi:
– Pelattiin fiksusti, tyhmät virheet saatiin karsittua. Vastaanotto toimi pääosin hienosti.

Päävalmentajan paikan ottanut Henri Tuomi kertoi:
– Torjunta- ja puolustustaktiikkaa muutettiin vähän mieleisekseni. Loimun Chemos pääsi välillä lyömään vastoin ”sovittua”. Treenien tempoa nostettu, määrää voidaan pudottaa.

Parhaat pelaajat:
Team Lakkapää: Matti Toivola
Raision Loimu: Janne Marttila

Lähitapiola-pisteet:
3 p. Matti Toivola, Team Lakkapää
2 p. Jordan Or, Team Lakkapää
1 p. Chris Voth, Team Lakkapää

Yleisöä 514

 

17 12 8

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.