Rennolla pelillä haastamaan VaLePaa

Team Lakkapää on aloittanut vuoden 2019 Mestaruusliigan jo neljän ottelun pisteputkessa. Viimeisimmän kolmen pisteen ottelun Lakkapää pelasi Vantaata vastaan ja nyt joukkueella on peräti kolmen ottelun täyden pistesaaliin putki päällä. Raskaan kauden läpikäyneelle joukkueelle tilanne on varmasti herkullinen. Peli on lähtenyt avautumaan, joukkue on alkanut löytää sen kuusikon, jolla on saatu parhaiten tulosta aikaan ja tilanne on nostanut itseluottamuksen lisääntymisen myötä kaikkien pelaajien tasoa. Eniten peliään on parantanut ehkä hakkuri Jason McCarthy, jonka peli on viime aikoina ollut sekä tasaista että tehokasta.

VaLePalla on yhtä lailla ollut takanaan raskas kausi, mutta aivan eri lähtökohdista, mitä Lakkapäällä sen kahlattua Mestarien liigan pelit ja sen jälkeen CEV-cupin pelejä. Joukkueessa on jopa Mestarien liigan mitat täyttävä pelaaja lähes jokaiselle pelipaikalle, mikä on näkynyt joukkueen pelissä ja peluuttamisessa. Kotimaisessa Mestaruusliigassa kukaan ei voi etukäteen tietää, millä kuusikolla joukkue tulee vastaan: kuka on hakkuri, ketkä ovat yleispelaajina ja ketkä keskipelaajina. Vain passarin tontti on varmimmin ollut Mikko Eskolla.

Lakkapäällä on VaLePaa vastaan edessään tilanne, jossa se voi lähteä peliin täysin vapautuneesti ilman minkäänlaisia suorituspaineita. Joukkue on etukäteen altavastaajana, alla voittoputki tärkeistä peleistä ja itseluottamus nousussa. VaLePa on tällä hetkellä erinomainen mittari Lakkapäälle matkalla kohti pudotuspelejä. Itse asiassa tilanne on sellainen, että Lakkapäälle taitaa olla aivan sama, minkä kuusikon VaLePa kentälle heittää vastaan. Todennäköistä kuitenkin on, että kun VaLePa pelaa edellisenä iltana Kuopio-hallissa kärkiottelun SaVoa vastaan, niin samat pelaajat tuskin astelevat kentälle, mitä Kuopiossa.

Joka tapauksessa torstaina 7.2. kello 18.30 Lapin Urheiluopistolla pelattavasta ottelusta on luvassa ehkä kauden parasta lentopalloviihdettä Rovaniemellä.