Saako Etta rivinsä järjestykseen lauantaiksi?


Keskiviikon ensimmäisessä puolivälieräottelussa Oulussa Etta ja sen pelaajat kohtasivat lentopallo-ottelussa vaikeimman vastustajansa – itsensä. Läpi runkosarjan Etta sai rallatella ja rakentaa rauhassa omaa peliään: voittaminen oli suotavaa, mutta tappiotkin sallittiin.

Ensimmäisessä oikeasti tärkeässä pelissä Team Lakkapäätä vastaan joukkueen ilme oli lämmittelystä lähtien vakava, pelaajat olivat joko todella keskittyneet tulevaan koitokseen tai sitten jännittyneitä ja hermostuneita. Ottelun alusta alkaen näkyi, että paine kotikentällä oli kova. Etta onnistui nousemaan ensimmäisen erän voittoon tilanteesta 21-24 vain Lakkapään suosiollisella avustuksella. Kahden voittoerän jälkeen kentälle tullut nuori Ettan joukkue ja sen valmennusjohto ei osannut riittävästi palauttaa joukkuetta maan pinnalle, vaan ottelu alkoi kääntyä Team Lakkapäälle, joka ratkaisi kolme seuraavaa erää ennen kaikkea fyysisyydellään ja sillä, että se pystyi pelaamaan ilman voittamisen painetta, kun häviämisen pelko Ettan riveissä kasvoi erä erältä liian isoksi.

Mikä on toisen puolivälieräottelun lähtötilanne? Lakkapää sai voittaa Oulussa, mutta tappio olisi ollut myös hyväksyttävä tulos ennakkosuosikkia vastaan. Ettalla oli pakkovoitto kotiyleisön edessä. Tilanne on lauantaina kokonaan uusi. Etta on nyt menettänyt kotietunsa ja se voi taas keskittyä oleelliseen eli pelaamiseen. Lakkapää puolestaan on napannut puolivälieräsarjan kotiedun itselleen ja samalla ison kauhallisen voittamisen painetta.

Kumman joukkueen pelaajat kestävät paineet paremmin ja kumman joukkueen valmennusjohto pystyy paremmin johtamaan pelaajansa nauttimaan voittamisesta? Luvassa on lentopallon Pohjois-Suomen lentopallon hegemoniaottelu numero 2. Panokset ovat isommat kuin pelkkä paikka välierissä, kyse on siitä, kumpi joukkue on tämän ottelusarjan jälkeen Pohjoisen Kingi.

Kolmas puolivälieräottelu pelataan Oulussa sunnuntaina 18.3. kello 17.00 ja tarvittaessa neljäs Rovaniemellä tiistaina 20.3. kello 18.30 ja viides Oulussa torstaina 22.3. kello 18.00.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *