Seura

Urheiluseura Perungan Pojat (PerPo) aloitti toimintansa 13.4.1947. Seura perustettiin edistämään liikuntakasvatustyötä toiminta-alueellaan Rovaniemen maalaiskunnassa Perunkajärvellä.

Perunkajärvi sijaitsee 40 km Rovaniemen keskustasta pohjoiseen. Urheilutoiminta on ollut kylällä aina vireää. Hiihto ja yleisurheilu olivat alkuaikoina seuran ykköslajeina. Lentopallo tuli ohjelmaan 50-luvulla, mutta hiipui 70-luvun muuttotappio vuosina.

Vuonna 1990 Perungan Pojat herätti lentopalloilun uudelleen henkiin ja siitä alkoi PerPo:n menestystarina. Kahdessatoista vuodessa seura nousi 6-sarjasta Suomen mestariksi.

Seura on ollut kaksitoista vuotta korkeimmalla lentopallon sarjatasolla, joka käyttää nimeä Lentopallon Mestaruusliiga. Seuralla on neljä kultamitalia, kaksi hopeamitalia ja kaksi pronssimitalia, sekä Suomen cup:ssa on yksi mestaruus, neljä hopeamitalia, lisäksi europeleissä seura on menestynyt hyvin. Baltic cupissa seura sijoittui toiseksi ja CEV-cupissa parhaimmillaan seura sijoittui 5-8 joukkoon.

Tuleva sarjakausi on seuralle 16. lentopallon Mestaruusliigassa. Sarjakausi 2016-2017 on myös Perungan Pojat ry:n 70-vuotisjuhlakausi.

Vaikka lentopallo on PerPon tavaramerkki, niin seurassa on myös muutakin vilkasta harrastetoimintaa kaikenikäisille. Seurassa liikutaan monipuolisesti: hiihdetään, kuntoillaan ja tietysti pelataan lentopalloa. Jäseniä seurassa on yli 300 henkilöä.

Perinteinen talkootyö on ollut aina suuri osa PerPon varainhankintaa. Kylällä on asukkaita noin 40 henkilöä, joista lähes kaikki osallistuvat jotenkin seuran toimintaan. Sarjaottelunsa PerPo pelaa Lapin Urheiluopistolla.

PerPo:n tulevaisuus näyttää valoisalta. Seuran edustusjoukkue koostuu nuorista lupaavista pelaajista, jotka ovat vieneet pienen kyläseuran Euroopan pelikentille.

Alla seuran käytössä olleita logoja.

logot1Lakkapää-logo-2013_100x100logot2