Team Lakkapää / PerPo kohtaa huippusikermän Puolasta torstaina

Perungan Pojat palaa eurokentille tänä vuonna vuosien tauon jälkeen. Joukkue pääsi villillä kortilla CEV-cupiin eli Mestarien liigan jälkeen seuraavaksi kovimpaan euroliigaan Challenge-cupin sijaan.
Ensimmäisessä osaottelussa Perungan Pojat / Team Lakkapää kohtaa puolalaisen Asseco Resovia Rzeszówin, joka voitti Puolana PlusLigan mestaruuden vuonna 2015 ja sitä ennen 2012 ja 2013. Joukkueella on 7 Puolan mestaruutta, 4 hopeaa ja 6 pronssia. Joukkue on voittanut kahdesti hopeaa Mestarien liigassa, viimeksi vuonna 2015. Se isännöi Mestarien liigan Final Four -turnausta 2016 ja oli vuosi sitten Euroopan seurajoukkueiden rankingissa sijalla 7. Tällä hetkellä joukkue on PlusLigassa sijalla 4 seitsemällä voitolla ja neljällä tappiolla.
Joukkue vilisee menestystä. Pelaajista Marcin Możdżonek on voittanut MM-kultaa, EM-kultaa ja Mestarien liigan kultaa ja ollut olympialaisissa 2008 ja 2012. Joukkueen passari Lukáš Ticháček on pelannut joukkueessa 2011 lähtien ja on kolminkertainen Puolan, viisinkertainen Saksan ja kaksinkertainen Tsekin mestari. Hakkuri Jakub Jarosz on saavuttanut EM-kultaa ja Maailmanliigan mestaruuden ja ollut Puolan olympiajoukkueessa 2012. Hän on ollut tällä kaudella joukkueensa tehokkain pistemies. Joukkueessa on mukana myös Saksan maajoukkuehakkuri Jochen Schöps sekä Ranskan maajoukkueen huippuyleispelaaja Rossard Thibault.
Tiedossa on Lakkapäälle varmasti ainakin opettavainen iltapuhde, sillä yllä oleva kertoo, että vastassa on joukkue, jolta ei saa mitään ilmaiseksi. Lakkapäällä on takanaan kymmenen ottelun voittoputki, mikä tuo itseluottamusta joukkueen otteisiin. Europelit antavat joukkueelle äärimmäisen tärkeää kovuutta, mitä kotimainen Mestaruusliiga ei voi mitenkään korvata. Voitto Asseco Resoviasta olisi joka tapauksessa iso yllätys, mutta lentopallosahan mikään ei ole mahdotonta. Sen muistavat kaikki, jotka ovat olleet todistamassa Perungan Poikien europelejä Urkalla.
Erityisen mukava lisä rovaniemeläisille ja lappilaisille on nähdä oman kasvatin Elviss Krastinsin paluu Urkalle. Toivottavasti Elviss pääsee myös kentälle ja näyttämään tämän hetkisen osaamisensa kotiyleisölle.

CEVin sivullla kerrotaan myös PerPon europelien paluusta Rovaniemelle, linkki ohessa:

http://www.cev.lu/News.aspx?NewsID=26421

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *