Team Lakkapää romahti täysin kotikentällään

Team Lakkapään korpivaellus Mestarienliigassa jatkuu ankeana. Lauantaina joukkuetta kävi kurittamassa sarjan kahdeksannesta sijasta taisteleva Vantaan Ducks, joka voitti ottelun 0-3 (13-25, 19-25, 15-25). Koskaan ennen kotijoukkuetta ei ole nöyryytetty näin pahasti sen toistakymmentä vuotta kestäneen lentopallon pääsarjauran aikana. Kaikkine mahdollisine taukoineen koko ottelu kesti vain puolitoista tuntia, mikä lienee myös jonkin sortin ennätys Rovaniemellä, ainakin hävityissä otteluissa.

Lakkapään joukkueesta puuttui kokonaan passari Joshua McKay, jonka tilalla pelasi Joel Juurinen. Aloituskuusikosta olivat poissa myös hakkuri Casey Shcouten, jonka tilalla oli Niko-Matti Koskela sekä yleispelaaja Jouni Palokangas. Ducks meni ensimmäisessä erässä tilanteesta 11-12 omille teilleen karaten 11-18 johtoon ja murskaten Lakkapään tylysti eräpistein 13-25. Lakkapään hyökkäysprosentti ensimmäisessä erässä oli karmaiseva 22, Ducksin 54.

Toiseen erään Lakkapään päävalmentaja Henri Tuomi laittoi kentälle hakkuriksi Shcoutenin ja myös Palokangas tuli Miikka Lemolan tilalle ja Tuomas Hautala korvasi keskipelaajana Bobby Walshin. Ducks meni kuitenkin heti alussa 0-2 johtoon Lakkapään vastaanoton pettäessä. Ducks karkasi 5-8 johtoon, jonka Lakkapää tasoitti ja johti erää jo 9-8, mutta tekniselle aikalisälle mentiin lukemissa 12-14. Tämän jälkeen Ducks repäisi neljän pisteen kaulan 12-16 ja Lakkapään peli mureni jälleen siihen. Erä Ducksille 19-25.

Kolmas erä ratkesi ennen kuin yleisö ehti kunnolla istuutua paikoilleen. Ducks ruhjoi Lakkapään vastaanoton pikavauhtia mennen 2-8 johtoon ja hetkessä tilanne oli jo 4-12 ja sekä erä että koko ottelu oli taputeltu. Teknisellä aikalisällä Ducks johti 6-14 ja meno vain kiihtyi aikalisän jälkeen. Ducks teki mitä tahtoi ja Lakkapää nöyrtyi täydellisesti Ducksin viedessä peräti 7 pistettä putkeen tilanteesta 6-13 tilanteeseen 6-20. Ducks nosti jalan kaasulta, mutta erä päättyi sille siitä huolimatta murskaavasti 15-25.

Ottelutilaston kummallisuus on vastaanotoissa, joissa Lakkapää oli parempi prosentein 57-53. Kaikki muut tilastot olivat sitten synkkää luettavaa kotijoukkueelle: hyökkäysprosentit 35-58, torjunnat 5-12, ässät  1-2. Ducksin hakkuri Karl Külaots iski lukemat 19/+14, Lakkapään hakkurit Shcouten 5/+2 ja Koskela 3/-2. Lakkapäästä ainoastaan Jouni Palokangas onnistui hyvin.

 

Kommentit ottelun jälkeen:
Yleispelaaja Toni Kankaanpää, Ducks: ”Meiltä kurinalainen peli. Ei tiedetty, mitä tulee tapahtumaan, kun vastustajan kokoonpano oli yllättävä. Vaikea oli lähteä pelaamaan, mutta loimme hyvän peruspelin. Syöttö ja torjunta toimivat tänään hyvin.”

Yleispelaaja Jouni Palokangas, Team Lakkapää: ”Ducks pelasi verkolla selkeästi paremmin kuin me. Syöttö ja vastaanotto antoivat meille avaimet, mutta hyökkäys ja torjunta ei toiminut tänään.”

Päävalmentaja Ismo Tuominen, Ducks: ” Valmistautuminen onnistui tähän otteluun. Ottelu oli meidän puolelta ehjä esitys. Torjuntapeli oli tänään vahvaa. Puolustuspeliin jäi vielä kehitettävääkin. Tämän päivän pisteet olivat äärimmäisen tärkeät jatkoa ajatellen. Tänään pelasimme vähillä virheillä.”

Päävalmentaja Henri Tuomi, Team Lakkapää: ”Olemme olleet joukkueessa liian negatiivisia, turhautuneita ja kiukkuisia. Se loppuu nyt. En halua puhua tämän päivän pelistä mitään. Meidän tulee lähteä positiivisuuden kautta treenaamaan.”

Parhaat pelaajat:
Team Lakkapää, Jouni Palokangas
Vantaa Ducks, Bálint Magyar

Lähitapiolan pistekisa:
1 p. Ducks, Karl Külaots
2 p. Ducks, Toni Kankaanpää
3 p. Ducks, Bálint Magyar

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *