Team Lakkapää torjui LEKA Volleyn kumoon


Team Lakkapään ja Leka Volleyn välinen lentopallon mestaruusliigaottelu perjantai-iltana Lapin Urheiluopistolla oli odotetun tasainen. Tiukka kamppailu päättyi kotijoukkueelle erin 3-1 (27-25, 25-22, 23-25, 25-20) ja Lakkapää otti sarjassa jo kolmannen perättäisen voittonsa.

Lakkapään voiton avaimina oli ennen kaikkea hakkuri Casey Schoutenin hyvä peli sekä keskipelaajien Bobby Walsh ja Danny Grantin huipputorjuntapeli molempien ottaessa ottelussa kuusi kaappia.

Ottelun ensimmäinen erä alkoi tasaisena kunnes Lakkapää meni 8-4 johtoon Schoutenin ässäsyötöllä. Tämän jälkeen erä oli hienokseltaan kotijoukkueen hallinnassa ja erä päättyi lopulta Bobby Walshin torjuttua Jan Heleniuksien hyökkäyksen.

Toinen erä oli puolestaan Lekan hallinnassa alussa sen johtaessa jo 7-11 ja 11-15 ennen kaikkea Arttu Reijosen tehdessä pahojaan syöttöruudussa. Lakkapää nousi Bobby Walshin aloitussyöttövuorolla Lekan kintereille tilanteeseen 15-16. Leka johti vielä 16-19, mutta Schoutenin yhdellä ja Grantin kahdella torjuntapisteellä Lakkapää meni jo 20-19 johtoon. Matias Korhonen kävi syöttövuorollaan avustamassa Lakkapään 23-20 johtoon, joka riitti erävoittoon.

Kolmas erä noudatti tuttua tasaista kaavaa. Tekniselle aikalisälle mentiin tilanteessa 14-13 ja Lakkapää oli jo ratkaisemassa erää johtaen sitä 17-14, mutta Samuli Kaislasalo puolestaan nosti omalla syöttövuorollaan Lekan Lakkapään iholle. Lakkapää johti 22-20, mutta Leka tuli tasoihin ja meni erävoittoon Lakkapään virheiden avustamana.

Neljäs erä oli myös alussa tasainen tilanteeseen 7-8 saakka. Sitten Danny Grant torjui Kaislasalon ja passari Joshua McKay vei omalla syöttövuorollaan Lakkapään jo 13-8 karkumatkalle. Lakkapää johti erää parhaimmillaan 18-10, mutta Leka taisteli vielä tilateeksi 20-16. Bobby Walsh otti tärkeän pisteen torjumalla vastapalloksi nousseen aloituksen vastaanoton tilanteessa 21-16 ja syöttämällä sen jälkeen ässän Heleniukselta. Tästä Leka ei enää noussut, vaan Lakkapää vei erän, ottelun ja äärimmäisen tärkeät sarjapisteet nimiinsä.

Lakkapää hallitsi torjuntatilastoja lukemin 22-7. Ässätilasto meni Lekalle 4-6, vastaanottoprosentit niukasti Lekalle 55-57, mutta hyökkäystehoissa Lakkapää oli 42-38 parempi. Lakkapään parhaana palkittu Schouten teki 30 pistettä, joista 23 hyökkäyspistettä ainoastaan neljällä virheellä. Lisäksi hän otti 5 torjuntapistettä ja syötti 2 ässä tehden kuitenkin 6 syöttövirhettä.

Kommentit ottelun jälkeen:
Keskipelaaja Jukka Lehtonen, LEKA Volley: ”Ensimmäinen erä oli meiltä luvattoman heikko. Sen jälkeen pelasimme kaksi hyvää erää. Neljännessä etsimme ratkaisuja vääristä paikoista ja vastustaja vei voiton”.
Hakkuri Casey Schouten, Team Lakkapää: ”Hyvä joukkueen voitto. Koko kuusikko pelasi hyvän pelin. Oma pelini tuntui hyvältä, vaikka yritänkin vielä löytää omaa peliäni”.
Päävalmentaja Jukka Tuovinen, LEKA Volley: ”Tiukka peli. Ensimmäisessä erässä olimme liian arkoja. Toinen ja kolmas erä oli hyvää lentopalloa. Molemmat joukkueet ajoivat toistensa hyökkäyspelit huonoille tehoille. Meiltä hyökkäyspeli oli vastustajaa heikompaa. Sitä kuvastaa myös vastustajan 22 torjuntaa, joista 12 meni vastustajan keskitorjujille. Ratkaisumme jäivät puutteellisiksi. Lakkapää ansaitsi voiton tänään”.
Päävalmentaja Henri Tuomi, Team Lakkapää: ”Yleispelaajien tapoissa ei ollut kunnolla malttia ja sitä kautta tehoja. Ailahteluja tulee. Torjuntamäärä oli joukkueellamme huikea. Keskitorjujamme pelasivat kauden parhaan pelinsä ja he uskalsivat tehdä ratkaisuja. Kaiken kaikkiaan hyvä peli meidän joukkueelta. Meidän hakkuri pelasi myös erinomaisen pelin. Hänen työssään näkyi tänään maltti, jota ollaan kaivattu.

Parhaat pelaajat:
Team Lakkapää: Casey Schouten
LEKA Volley: Redi Koci

Lähitapiola-pisteet:
3 p. Casey Schouten, Team Lakkapää
2 p. Joshua McKay, Team Lakkapää
1 p. Danny Grant, Team Lakkapää

 

Yleisöä:  563

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *