Team Lakkapään varjokuusikko riehui Urkalla

Team Lakkapää voitti kotonaan Rantaperkiön Iskun lentopallon Mestaruusliigan runkosarjan päätösottelussa erin 3-2 (25-21, 22-25, 25-21, 22-25, 20-18). Lakkapään valmentaja Henri Tuomi lepuutti ykkösnyrkkiään ja heitti kentälle kakkoskuusikon, jossa passarina oli eilen voittopelin passannut Joel Juurinen, hakkurina Niko-Matti Koskela, keskipelaajina Tuomas Hautala ja Danny Grant sekä yleispelaajina Jere Mäkinen ja Gabriel Domecus. Iskun avaus oli ”normaali” eli Lakkapää tarjosi ennakkoon Iskulle aseet otteluvoittoon.

Ottelu oli hyvin vaihteleva ja Lakkapään kakkoskuusikosta etenkin Niko-Matti Koskela pisti käyntiin pyörremyrskyn Urkan parketilla. Ensimmäinen erä oli tasainen loppuun saakka, kunnes vaihdosta kentälle tullut Jyri Niemi syötti kotijoukkueen erävoittoon. Toisessa erässä Isku oli alusta alkaen niskanpäällä. Se johti erää 2-6 vaikeilla aloitussyötöillä ja Lakkapään virheillä maustettuna. Lakkapää tuli erään mukaan Joel Juurisen ässällä tilanteessa 15-15. Tämän jälkeen Isku vei erän Lakkapään virheiden saattelemana 22-25.

Kolmas erä oli jälleen Lakkapään heiniä, vaikka Isku alussa veikin peliä. Danny Grant torjui Lakkapään 16-14 johtoon, minkä jälkeen Juurisen vaikea aloitussyöttö nousi vastapalloksi, jonka Niko-Matti Koskela hoiti pisteeksi. Lakkapää piti otteensa erän loppuun saakka varmistaen sarjapisteen, joka tiesi sille jo melkein varmaa kuudetta sijaa runkosarjassa.

Liekö tuo vienyt terää Lakkapään pelistä, sillä Isku meni 1-4 johtoon neljännessä erässä. Vaikka Lakkapää nousi iholle, vei Isku erän lopulta selvästi pistein 22-25.

Viides erä oli perinteitä noudattaen tasainen alusta loppuun saakka. Erän ratkaisi ottelun hahmo Niko-Matti Koskela, joka iski ottelupallon ässäsyötöllä libero Tommi Roinisen käsistä.

Pelin kingi oli Lakkapään Niko-Matti Koskela, joka otti hakkurin tontin ja asettui sinne asumaan. Hän iski ottelussa 27 hyökkäyspistettä 47 prosentin tehoilla. Niman iltaa täydensi kaksi ässää ja kaksi torjuntaa. Myös Gabriel Domecus oli tehokas niin vastaanotossa kuin hyökkäyksissäänkin. Lakkapään libero Jeremy Davies nosti palloa peliin pleijareita kohden mennessä lupaavasti 72 prosentin tehoilla. Iskun kaikki kaikessa oli konkari Matti Hietanen, joka sai hurjat 62 passia, joista hän iski 31 pistettä. Virheitä tosin tuli 6 ja torjuntaan hän iski 7 kertaa.

Runkosarjassa Lakkapää sijoittui kuudenneksi ja Isku viimeiseksi, kun Akaa voitti LEKA-Volleyn päätösottelussaan. Sampo Volley voitti Raision Loimun niukasti 3-2 ja on sarjassa toinen.

Puolivälieräotteluissa Lakkapää kohtaa Ettan, joten tiedossa on todella mielenkiintoinen ottelusarja Pohjois-Suomen lentopalloherruudesta. Etta on toki ennakkosuosikki erinomaisen runkosarjaotteluiden jälkeen, mutta luvassa on varmasti todella huikeat kamppailut paikasta välieriin.

Kommentit ottelun jälkeen:
Matti Hietanen, Isku: ”Peli kuvasti monia kauden pelejämme, välillä pelaamme loistavasti ja sitten lopahtaa. Pelillä oli panosta ja siten helppo valmistautua, arvelimmekin Lakkapään tekevän muutoksia. Nyt valmistaudutaan karsintapeleihin”.

Hakkuri Niko-Matti Koskela, Team Lakkapää: ”Hienoa pelata ja saada onnistumisia. Peli toimii Joelin kanssa, kun sitä on koko talvi treenattu. Iloista peliä ja onnistumisia, siihen pitää pyrkiä pudotuspeleissäkin”.

Päävalmentaja Oskar Muurinen, Isku: ”Hakkuria ei tänään löytynyt ja oltiin kovasti Matin varassa. Jatkopallot pelattiin heikosti ja näillä eroilla peli hävittiin. Sitä saatiin mitä kauden esityksillä ansaittiin”.

Päävalmentaja Henri Tuomi, Team Lakkapää: ”Hieno peli meille. Saatiin kaksi voittoa ja tärkeää pelituntumaa kaikille pelaajille. Nyt levätään pari päivää ja keskiviikkona lähdetään Ettan kimppuun”.

Parhaat pelaajat:
Team Lakkapää: Niko-Matti Koskela
Rantaperkiön Isku: Matti Hietanen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *