VaLePa antoi kahdesti siimaa Team Lakkapäälle

Team Lakkapää sai kaksi mahdollisuutta ottaa ensimmäisen erävoittonsa lentopallon Mestaruusliigassa kolmannessa välieräottelussa Vammalan Lentopallolta, mutta se ei kyennyt käyttämään tilaisuutta hyväkseen, vaan VaLepa otti puhtaan 3-0 voiton (25-22, 25-21, 25-12).

Ensimmäinen erä oli VaLePan hallintaa alusta alkaen. Se johti erää jo 6-13 ennen kuin Lakkapää uskalsi lähteä mukaan peliin. Lakkapää nousi Urpo Sivulan hyökkäysvirheiden ja Jouni Palokankaan aloitussyöttövuorolla tilanteesta 15-20 22-20 johtoon, mutta tämän jälkeen joukkue suli täysin ja sen hyökkäyspeli katosi kokonaan ja VaLePa kiitti ja vei erävoiton.

Toisessa erässä pelattiin pitkään tasaisissa merkeissä, kunnes erän puolivälin jälkeen Lakkapää meni etenkin libero Jeremy Daviesin huiman puolustuspelin avittamana jo 18-13 johtoon. Tämän jälkeen Lakkapää jälleen alkoi varoa pelaamista ja joukkueen otteista paistoi se, että VaLePa oli voittanut kaikki erät siihen mennessä. Lakkapään ujostellessa VaLePa kiitti, nousi tasoihin ja vei erän itselleen.

Kolmas erä alkoi nopealla VaLePan 0-3 johtoasemalla. Tämä viitoitti erän kulkua, joka ratkesi Mikko Eskon syöttövuorolla. Esko syötti VaLePan tilanteesta 10-12 peräti 10-20 johtoon ja erä ja koko ottelu oli taputeltu.

VaLePa ratkaisi ottelun hyökkäyspäässä. Se jaksoi puolustaa kärsivällisemmin kuin Lakkapää ja päätti jatkohyökkäykset selvästi kotijoukkuetta tehokkaammin ja tarkemmin. Muutoin joukkueet olivat varsin tasaväkisiä. VaLePa pystyi paremmin käyttämään Lakkapään vastaanottoa hyväkseen, mutta myös Lakkapää syötti todella hyvin. Erik Sundberg oli VaLePan tehokkain ja takaisin paremmin tasolleen päässyt kotijoukkueen hakkuri Casey Shcouten kotijoukkueen tehokkain. Parasta peliä Lakkapäästä esitti kuitenkin libero Jeremy Davies, joka antoi useilla puolustuksillaan kotijoukkueelle mahdollisuuden ottaa break point –pisteitä.

Kommentit ottelun jälkeen:
Passari Mikko Esko, VaLePa: ”Jatkoimme siitä, mihin kotona jäimme. Palokankaan syöttövuoroon me kadotimme pelimme ja teimme liikaa virheitä. Pystyttiin kuitenkin kääntämään ensimmäinen erä meille. Lakkapää jatkoi toiseen erään hyvin. Lehtimäen Artun syöttövuorolla tulimme sitten takaa ohi erävoittoon. Ottelun ratkaisun kannalta se oli merkittävä hetki. Huomiseen peliin valmistaudumme samalla tavalla kuin muihinkin otteluihin”.

Yleispelaaja Jere Mäkinen, Team Lakkapää: ”Peli alkoi hengettömästi. Saimme hengen päälle ja aloimme taistella. Peli-ilme oli huomattavasti parempi kuin vierasotteluissa. Viimeinen erä meni ohi. Taistelu loppui kolmanteen erään. Valepa syötti tänään siten, että meidän piti pitää vastaanotossa jalat koko ajan liikkeessä”.

Päävalmentaja Sami Kurttila, VaLePa: ”Ensimmäisessä erässä meillä oli musta hetki. Meillä tuli meitä leimaava kiire siinä hetkessä. Ensimmäisen erän voitto oli todella tärkeä. Tämä oli koko joukkueen voitto. Huomenna pyrimme olemaan vielä parempia”.

Päävalmentaja Henri Tuomi, Team Lakkapää: ”Kahdessa ensimmäisessä erässä saimme taisteltua hyvän johtoaseman. Emme pystyneet kuitenkaan taistelemaan voittoa noista eristä. Kolmanteen erään meillä loppui usko. Huomenna jätämme kentälle kaiken, mitä meiltä löytyy”.

Parhaat pelaajat:
Markus Kaurto, VaLePa
Jeremy Davies, Team Lakkapää

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *