VaLePa jätti Team Lakkapään nollille

Vammalan Lentopallo ei jättänyt mitään selittelyjen sijaa ottaessaan neljännen ja ratkaisevan voiton välieräsarjassa Team Lakkapäästä kiirastorstaina pelatussa lentopallon Mestaruusliigan välieräsarjan neljännessä ottelussa. VaLePa voitti Lapin Urheiluopistolla pelatun ottelun selvin 3-0 (25-17, 25-19, 25-14) lukemin. Joukkue oli lähes kaikessa Lakkapäätä edellä. Vaikka Lakkapää sai paljon tehoja aloitussyöttöihinsä, VaLePa pystyi pitämään vastaanottonsa kasassa eikä antanut Lakkapään syöttöjen häiritä peliään.

Ottelun kaikki erät olivat VaLePan hallintaa. Ensimmäisessä erässä se meni 1-4 johtoon ja vaikka Lakkapää nousi lähelle, se ei missään vaiheessa saanut otetta VaLePasta. Toisessa erässä Lakkapää jatkoi todella vaikeilla ja onnistuneilla aloitussyötöillään ja se johti erää 6-4 ja 14-12. Tämän jälkeen VaLePa nousi Lakkapään virheiden auttamana 14-16 johtoon ja Lakkapään peli mureni siihen. Kolmannessa erässä VaLePa meni jälleen 1-3 johtoon, jonka Lakkapää tasoitti ja meni 7-5 johtoon. Jälleen sama Lakkapään kannalta liiankin tuttu kaava toistui. VaLePa nousi Urpo Sivulan syöttövuorolla 7-10 johtoon, ja Lakkapään selkäranka katkesi siihen. VaLePa hoiti loppuerän hymy suupielessä rutiinilla Lakkapään alistuessa kohtaloonsa.

Lakkapää ei pystynyt haastamaan VaLePaa koko sarjan aikana kunnolla kertaakaan. VaLePan Mestarien liigassa keräämä rutiini näkyi selvästi sen pelissä. Se hallitsi vaikeat hetkensä ilman paniikkia, kun taas Lakkapää sortui hätäilyyn ja ennen kaikkea heikkoon jatkopallojen päättämiseen. Jotain joukkueiden pelistä kertoo se, että Lakkapään vastaanotto oli 57 %, kun VaLePan vain 48, mutta hyökkäysprosentti oli VaLePalla 52 Lakkapään 38 vastaan. Lakkapää teki kolmeen erään järkyttävät 27 hyökkäysvirhettä VaLePan 8 vastaan.

VaLePa jatkaa finaaleihin selkeänä ennakkosuosikkina ja Lakkapää puolestaan pääsee keskittymään pronssiopeleihin. Mikäli Hurrikaani voittaa Sampo Volleyn, ovat mitalipeleissä täsmälleen samat joukkueet kuin viime vuonna, ainakin finaalissa ja pronssiottelussa ovat tutut joukkueet: Vammalan Lentopallo ja Team Lakkapää.

Kommentit ottelun jälkeen:

Yleispelaaja Olli Kunnari, Valepa: ”Tänään tulimme katkaisemaan sarjan. Katkaisupeli on aina vaikea, mutta olimme tänään siihen valmiita. Tämä oli meiltä kokonaisuudessaan yksi sarjan parhaista peleistä. Ottelussa ja ottelusarjassa oma pelimme on riittänyt siihen, että olemme pysyneet kuskin paikalla. Siihen voi olla tyytyväinen”.

Yleispelaaja Jouni Palokangas, Team Lakkapää: ”Tämä ilta meni valitettavasti aikaisempien pelien kaavalla. Meillä oli näennäisiä hyviä hetkiä, mutta annoimme liikaa pisteitä kaverille. Eilisessä pelissä oli paras sauma ottaa erävoittoja. Emme pystyneet muuten haastamaan Valepaa. He pelasivat omalla tasolla, me emme. Pronssiotteluihin laitamme kaiken peliin. Pronssi on meille selkeä tavoite.

Päävalmentaja Sami Kurttila, Valepa: ”Tänään toisen erän alussa Lakkapää pelasi omalla tasollaan. He tekivät kuitenkin hyökkäysvirheitä, joiden avulla pääsimme peliin mukaan. Saimme eliminoitua heidän keskihyökkäykset. Se oli tärkeä asia tässä sarjassa. Saimme myös koko ottelusarjassa pehmennettyä heidän vastaanottonsa. Joukkueemme pelasi tasaisesti tänään ja koko ottelusarjassa”.

Päävalmentaja Henri Tuomi, Team Lakkapää: ”Onnittelut Valepalle. Tässä sarjassa ei jää jossiteltavaa. Valepa oli myös henkilökohtaisella taitotasolla meitä edellä. Uskon puute leimasi meidän ottelusarjaa. Vastaanotto oli yksittäisistä asioista merkittävin, mikä söi meidän itseluottamusta, vaikka tänään saimmekin sen paremmalle tasolle. Paniikkinappulaa ei tarvitse painaa pronssiottelun osalta. Valepa on niin kova vastustaja, että nuorta joukkuetta ei voi tuomita siitä, että he eivät pärjää mestaruusliigatasoista joukkuetta vastaan. Pronssiotteluissa pistämme kaiken peliin”.

Parhaat pelaajat:
Mikko Esko, VaLePa
Danny Grant, Team Lakkapää

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *