Pre-season avattiin kahdella voitolla Hurmoksesta!

Keskiviikon suljettujen ovien takana pelatun 3-0 voiton kylkeen äijät ottivat parin todella tiukan erän myötä torstai iltana hienon 3-1 voiton Hurmoksesta!

Lapin kansan juttu ottelusta:

Kymmenen kotimaista pelaajaa joukkueessa on lentopallon Mestaruusliigaan valmistautuvan Perungan Poikien seuraennätys miesmuistiin. 

Jo kauden ensimmäiset harjoituspelit osoittivat, että kesällä on ladottu ahkerasti pohjia tulevaa sesonkia ajatellen. Karelian Hurmos kaatui torstaina Lapin Urheiluopistolla erin 3-1 (25-18, 32-30, 25-27, 25-15). Keskiviikkona pelailtiin neljä erää niin ikään PerPon komennossa.

– Kesä on ollut varsin onnistunut. Harjoittelu oli aluksi fysiikkapainotteista, ja pallot otettiin mukaan vasta elokuun alussa. Peli näyttää jo meidän näköiseltä lentopallolta. Eniten minua lämmittää se ilme, jolla töitä tehdään. Painotettavia pelillisiä asioita on vielä paljon, mutta ne eivät nouse pelifiiliksen yläpuolelle, tuore päävalmentaja Jukka Tuovinen summasi.’

Perungan Poikien Eetu Häyrinen (oik.) takoi palloa jämäkästi niin verkolla kuin syöttöviivallakin.

Perungan Poikien Eetu Häyrinen (oik.) takoi palloa jämäkästi niin verkolla kuin syöttöviivallakin.KUVA: PEKKA AHO

Perungan Poikien haaviin on uinut useampi uusi liigatason pelimies. Isoa roolia voidaan helposti povata ainakin Eetu Häyriselle. Hurmosta vastaan pallo sai kovaa kyytiä niin hyökkäyksissä kuin syöttöviivan takana.

– Tulin Rovaniemelle pelaamaan ja haastamaan itseäni – uuteen paikkaan pois mukavuusalueelta, mutta treenaaminen ja elämä muutekin on maistunut täällä tosi hyvälle, peräti 68 passista pisteet 33/+21 takonut hakkuri jutteliJuttu jatkuu mainoksen jälkeenJuttu jatkuu

PerPon joukkue täydentyy vielä lähipäivinä venäläisellä sentterillä Dmitry Baranovilla ja ukrainalaisella yleispelaajalla Borys Zhukovilla. Kaksikon viisumit ja työluvat ovat kunnossa, mutta matkustusrajoitteet ovat viivästyttäneet Suomeen tuloa. Ennen harjoituksiin pääsyä on edessä vielä kahden viikon karanteeni.

– Odotan, että kaksikko vahvistaa meitä monella eri osa-alueella. Muu joukkue on harjoitellut hyvin ja tulee saamaan tasaisesti harjoituspeleissä vastuuta, joten en näe ulkomaalaisten myöhäistä saapumistaan ongelmana, Tuovinen totesi.

Mestaruusliiga starttaa PerPon osalta 1. lokakuuta vierasottelulla Savo Volleyta vastaan. Ennen sitä kohdataan vielä Etta kahdesti, 15. syyskuuta kotona ja kaksi päivää myöhemmin Oulussa.

PerPon pävalmentaja Jukka Tuovinen painottaa joukkuehengen merkitystä.

PerPon pävalmentaja Jukka Tuovinen painottaa joukkuehengen merkitystä.KUVA: PEKKA AHO JUTTU: Heikki kiiskinen

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.