Lentisviikko urheiluopistolla!

Perungan Pojat ja WoVo Rovaniemi mittailevat alkaneella viikolla askelmerkkejään lokakuun alussa käynnistyvää lentopallon Mestaruusliigaa varten. PerPo kohtaa tiistaina kello 18.30 Lapin Urheiluopistolla Lentopalloseura Ettan. Joukkueet pelaavat toistamiseen vastakkain torstaina Oulussa.

– Olemme mukavasti aikataulussa ja meillä on hyvä harjoitusviikko takana. Nyt tarvitaan pelejä, joissa pystytään testaamaan ja viemään omaa systeemiä eteenpäin. Etta on tietyiltä osin samanlainen joukkue kuin me, joten se on hyvä mittari ennen sarjan alkua, PerPon päävalmentaja Jukka Tuovinen kertoo.

Joukkueen uudet ulkomaalaiset, venäläinen Dmitri Baranov ja ukrainalainen Borys Zhukov, ovat saapuneet jo Rovaniemelle, mutta kentällä heitä ei vielä tällä viikolla nähdä.

– Pojat ovat toistaiseksi karanteenissa. Emme halua ottaa asian suhteen mitään riskejä, Tuovinen toteaa.

Täysin kotimaisin voimin kauteen lähtevä WoVo puolestaan testaa tulevan torstain tuplapelissä Pölkky Kuusamon syyskunnon. Ottelut pelataan niin ikään Lapin Urheiluopistolla kello 11.00 ja 17.00.

– Olemme harjoitelleet määrällisesti hyvin. Alkukesällä pääpaino oli fysiikassa, vaikkakin pallot ovat olleet mukana harjoituksissa käytännössä koko ajan. Itse pelissä on vielä jonkin verran askaretta. Tulemme panostamaan nopeaan laitatempoon – myös liberoiden rooli jatkopallopelaamisessa on aiempaa isompi, päävalmentaja Teemu Mäkikyrö paljastaa.

Uusina pelaajina WoVon punapaidan pukevat ylleen passari Iida Paananen, libero Janina Laine ja yleispelaaja Riikkaliisa Kärkkäinen. Junioreista edustusjoukkueeseen on nostettu mukaan Miia-Maria Mäkikyrö sekä Tornion Lentis -88:n kasvatti Kerttu Kannala.

– Koronatilanteen vuoksi olemme luopuneet ulkomaalaisvahvistusten hankkimisesta, päävalmentaja sanoo.

Ennen kauden alkua WoVo osallistuu vielä kuun lopussa Kuusamossa järjestettävään turnaukseen.

Lähde: Lapin Kansa/Heikki Kiiskinen

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.