Vakuuttava esitys Lapin Äijiltä tiistaina!

Tiistai iltana kohdattiin aina rakas vastustaja kun Lentopalloseura etta saapui vierailulle opistolle! Ottelusta muodustui lyhyitä hetki lukuunottamatta kotijoukkueen näytös.

Perpon koko joukkue esiintyi edukseen hakkuri Eetu Häyrisen(28/+23) johdolla. Alla Lapin kansan juttu ottelusta:

Jos Rovaniemen miesten lentopallonäkymät olivat viime kaudella vähintään vaatimattomat, ovat uuden kauden ennusmerkit selvästi räväkämmät. Perungan Pojat voitti tiistai-iltana harjoitusottelussa oululaisten Ettan puhtaasti 3-0 (25-19, 25-17, 25-19) ja vei vielä ekstraeränkin 25-21.

Uusi päävalmentaja Jukka Tuovinen on puhaltanut uudistuneeseen ryhmään tekemisen meiningin, joka henkilöityy hakkuri Eetu Häyriseen. Nähdyn perusteella on helppo sanoa, että joukkueella on nyt HAKKURI. Häyrinen mätti kolmeen erään 28/+23 pistettä ja oli ihan pitelemätön oululaistorjunnalle.

– Eetu on ollut tosi vahvassa vireessä. Hyökkäämisen lisäksi hän on erittäin hyvä puolustaja ja tuo kaikella lailla henkeä porukkaan, näki Tuovinen.

Häyrinen näyttää vihaavan häviämistä ja yhdenkin tilanteen hassaaminen näkyy heti kasvoilta.

Uusi passari Lasse Jäntti on mainio työpari hakkurille ja toki muullekin joukkueelle. Lisäksi Jäntti on vuorenvarma syöttäjä, jonka hyppyleijoissa riitti Ettalle purtavaa.

– Syöttämisen kanssa lähdettiin aika vapaasti liikkeelle. Jokainen sai itse hakea parhaan paikan. Etta on hyvä vastaanottojoukkue ja siinä mielessä hyvä mittari, Tuovinen puntaroi.

Passaritilannetta hän piti muutenkin hyvänä, sillä Jonne Väisänen tuo pelinrakenteluun omat elementtinsä.

Perungan Poikien uusi hakkuri Eetu Häyrinen tuli kovaa ja korkealta kolme erään. Ettan Aleksi Muukkonen(10) ja Nuutti Niinivaara harovat tyhjää.

PerPo sai Tuovisen kaipaamia tehoja hyökkäämiseen, sillä kolmen erän onnistumisprosentti oli komea 62. Vastaavasti virhemäärä pieneni vain viiteen.

Jere Salmela kuului yleispelaajan tontilla joukkueen yllättäjiin. Hän teki neljään erään 12/+10 pistettä ja oli vahva kuusikkopelaaja. Miikka Lemolan saldo oli 11/+7.

Kun PerPolta puuttuivat vielä karanteenissa olevat venäläinen Dmitri Baranov ja ukrainalainen Barys Zhukov, on kuusikkopaikoista luvassa oikea kilpailutilanne.

– Toiveissa on, että kaksikko on mukana joukkuetreeneissä ensi viikon alkupuolella, Tuovinen totesi.

Ettan suurimmat pinnat löi Jan Helenius (19/+7). Hakkuri Janne Marttilan saalis oli 10/+4 pistettä. Sentteri Nuutti Niinivaara teki 9/+7 pinnaa.

PerPo kohta Ettaan uudelleen torstaina Oulussa.

PerPon pantapäinen uusi libero Teemu Silventoinen on myös täsmähankinta tontilleen. Nostoprosentti neljään erään oli 72.

Kirjoittanut Kari Pyykkö/Kuvat Jouni Porsanger

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.