Etelän reissulta Lappiin tuliaisiksi vain kokemusta

Molemmat vierasottelut päättyivät kotijoukkueen 3-0 voittoon. Seuravaaksi bussin nokka suuntaa Varsinais-Suomeen missä kohdataan 5 ja 6.12 Raision Loimu ja Hurrikaani-Loimaa.

Alla Lapin Kansan juttu eilisesta Ducks pelistä:

Lakkapään ”keikkabussi” on kurvaillut vieraspelireissulta jo 28 kertaa peräkkäin kotiin ilman voittoa, kun Vantaa Ducks lähetti rovaniemeläiset yön selkään 3–0 (25–14, 26–24, 27–25) -tappio tavaratilassaan. Lakkapään viimeisin vierasvoitto on tammikuulta 2019 Raisiosta.

– Enemmänkin oli tarjolla, Lakkapään päävalmentaja Jukka Tuovinen harmitteli.

Lakkapää ei säästellyt kättään hyökkäyspelissä. Kova yrittäminen kostautui kuitenkin lukuisina suorina virheinä. Sunnuntain VaLePa-pelin sivusta seurannut Dmitri Baranov toi uskottavuutta Lakkapään keskiosastolle, mutta kohtasi kovempansa verkon toisella puolella – jenkkisentteri Tommy Carmodyn (11/+7). Baranovilla (5/-1) oli suuria vaikeuksia pitää keskihyökkäykset ruudussa.

– Koti- ja vieraspelien ero on ollut kauden alussa turhan suuri. Illan positiivisen anti oli vieraspelaamisen löytyminen kahteen erään. Se on tärkeää jatkoa ajatellen, päävalmentaja sanoi.Juttu jatkuu mainoksen jälkeenJuttu jatkuu

Carmody sekä vuoden mittaiselta Sveitsin keikalta Suomeen palannut hakkuri Joonas Jokela (19/+11) ovat osoittaneet olevansa kovan luokan vahvistuksia pääkaupunkiseudun lentopallon lippulaivalle.

Lakkapään illan uroteko oli kakkoserän nousu 8-15 -tappioasemasta eräpalloon. Yksi kyseenalainen tuomariratkaisu sekä maltin loppuminen hyökkäyksessä käänsi erän kuitenkin harmittavasti Ankoille.

– Meillä oli sauma voittaa toinen ja kolmas erä, mutta kaveri oli vähän vahvempi. Suorat virheet erien lopuissa ratkaisivat voiton. Vieraissa niitä lipsahtaa helpommin kuin kotona, Tuovinen totesi.

Taistelun puutteesta pohjoisen vieraita ei sovi syyttää. Peli-ilme oli aivan toista luokkaa kuin sunnuntaina.

– Otetaan tästä oppia ja tullaan seuraavaan peliin entistä ”äkäisempinä”, savolaisvelho lupasi.

Parasta Lakkapäätä oli sunnuntaina pahasti pakkaselle jääneen Eetu Häyrisen(19/+11) hakkuripeli.

– Puolitoista erää kulki samaa rataa kuin VaLePaa vastaan, mutta onneksi saatiin kelkka jollain tavalla käännettyä ja pystyttiin taistelemaan erävoitoista. Se oli ehdottomasti tämän reissun paras anti, Häyrinen jutteli.

– Tämä oli oikeastaan vasta kauden ensimmäinen pitempi reissu, joten opetteluahan tämä on vielä koko joukkueelle.

Passareista Jonne Väisänen nosti Lakkapään kakkoserässä peliin mukaan ja sai pelata ansaitusti loppuun saakka. Myös libero Teemu Silventoinen (17 vastaanottoa, 71 %) oli takakentällä mies paikallaan.

Uudenmaan koronarajoitusten vuoksi ottelu pelattiin lähestulkoon tyhjille katsomoille. Joukkueiden ja tuomareiden lisäksi Lumon liikuntahalliin päästettiin vain viime perjantaihin mennessä ennakkolipun hankkineet seitsemän katsojaa.

Voiton myötä seitsemäntenä oleva Ducks repäisi eron pykälää alempana majailevaan Lakkapäähän viiteen pisteeseen. Lakkapään kausi jatkuu 5. ja 6. joulukuuta vierasotteluilla Raision Loimua ja Hurrikaani-Loimaata vastaan. Ennen parin viikon joulutaukoa joukkueella on ohjelmassa vielä viiden pelin rypistys.

Heikki Kiiskinen

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.