Kauden avaus Joensuussa oli hurja taistelu, joka päättyi 2-3 tappioon!

Fredric Gustavsson takoi Joensuussa tehot 22 / +12 (Kuva harjoituspelistä BK Trœmsoa vastaan)

Kauden avausta ollaan odotettu paljon meidän seurassamme vaikean startin jälkeen. Odotukset olivat hyvät, koska joukkueella on ollut kova usko joukkueen pärjäämiseen tällä kaudella. Ottelu tarjosikin varsinaista vuoristorataa ja jännitystä kerrakseen.

 

Kauden ensimmäinen ottelu lähti meiltä tahmeasti liikenteeseen ensimmäisessä erässä vaikka joukkue pysyikin Hurmoksen kyydissä erän puoliväliin saakka. Sitten passipeli hajosi ja virheitä tuli. Hurmos otti pelin haltuunsa ja jatkoi rummutusta myös toisen erän ajan. Ensimmäiset kaksi erää Hurmos dominoi 25-17 ja 25-12. Meidänkin seuraajille tuttu Hurmoksen Eetu Häyrinen oli odotetun vahva ja takoi palloa kenttään tasaisesti.

 

Sitten pitkällä erätauolla PerPon pukukopissa tapahtui ihmeellisiä asioita. Meidän pojat tulivat ihan eri ilmeellä otteluun. Fredric Gustavssonkin vertyi tahmean alun jälkeen, vaikka joukkue suoritti tasaisesti erän aikana. Hurmos avitti meidän joukkuetta myös useilla virheillään. Erä meni jatkopalloille, joissa PerPo taisteli Hurmoksen eräpallon ensin itselleen Daniel Wetterin hyökkäyksellä ja sen jälkeen koko erän amerikkalaiskeskarin torjunnalla 26-24.

 

Neljäs erä alkoi edelleen tasaisella tahkoamisella. Fredric Gustavsson oli erässä oma itsensä ja otti roolia pisteiden teon osalta. Gustavsson oli siis ihan pitelemätön neljännessä erässä ja takoi tehot 10/+6. Lopussa PerPo kasvatti pienen eron Hurmokseen, eikä päästänyt kotijoukkuetta liian lähelle ja erä meille 25-21.

 

Ottelu venyikin jännittävään viidenteen ratkaisuerään. Hurmos oli lopulta hieman meitä edellä ja vei erän 15-11 sekä koko ottelun 3-2.

 

Positiivista oli meidän torjuntapeli sekä vastaanottopeli. Ottelun pieni tilastoknoppi oli myös Lasse Jäntin kolme torjuntaa. Go Lasse! Tästä on todella hyvä jatkaa ensi viikon kotipeliin.

 

PerPo:
Gustavsson 22/+12
Wetter 13/+10


Hurmos:
Häyrinen 24/ +11
Marttila 12/+5Seuraavaksi pelataankin ensimmäinen kotipeli Santasportilla 5.10. klo 18:00 Raision Loimua vastaan. Ottelu on myös meidän tukikampanjapeli, jonne toivotaan lehtereille paljon katsojia ja kampanjaan osallistuneita! Nähdään hallilla.

 

– Henry Kestilä, Mediavastaava