Loimu otti 3-0 voiton Perpon kotiavauksessa

Raision Loimu oli pysäyttämätön Santasportilla.

PerPo lähti haastajana hyvässä vedossa ollutta Raision Loimua vastaan Lapin Urheiluopiston keskiviikkoillassa. PerPon ensimmäinen peli Karelian Hurmosta vastaan antoi viitteitä, että parhaimmillaan joukkue pystyy hyvällä pelillä taistelemaan voitosta . Raision Loimu osoittautuikin liian kovaksi joukkueeksi, jolla on ollut alkukauden ajan todella hyvä ”flow” päällä. Raision Loimu jatkoi siis voittoputkeaan 3-0 (25-12, 25-14, 25-18) ja on tähän mennessä hävinnyt vain yhden erän kolmessa pelaamassaan ottelussaan.

 

Ensimmäiset kaksi erää menivät Raision Loimun heilutellessa tahtipuikkoa. Loimun vastaanotto- ja torjuntapeli oli vahvaa luokkaa eikä Perungan Pojat päässeet mukaan ottelun ensimmäisellä puoliskolla ollenkaan. Kotijoukkueen virheet monella osa-alueella rokottivat peli-ilmettä, kun taas vastustajalla kulki. Loimulta tehokkaimpina loistivat yleispelaaja Sebastian Pozo Hernandez (15/+9) sekä hakkuri Joonas Jokela (14/+11). 

 

”Pari erää oli aika kliinistä. Emme tehneet virheitä ja hyökkäsimme tehokkaasti. Yllätyin siitä, miten helposti ensimmäiset erät menivät. Saarisen Tomin Passeista on helppo pelata tehokasta hyökkäyspeliä”, toteaa Raision Loimun hakkuri Joonas Jokela.

Pitkän erätauon taika oli taas kerran tuottaa tulosta Perpon kohdalla, mutta se ei ihan toiminut samalla tavalla kuten Karelian Hurmosta vastaan pelatussa pelissä. Peli oli todella tasaista erän puoleen väliin asti kotijoukkueen johtaessakin välillä, kunnes Perpon puolelle kantautui huonoja uutisia Lasse Jäntin loukatessa nilkkansa. Tilannetta paikkasi Ari-Matti Puhakka, joka valittiin ottelun lopussa myös kotijoukkueen puolelta parhaaksi pelaajaksi. Lopulta Raision Loimu venytti johtoansa Pozo Hernandezin syöttövuorolla ja paineli lopulta kolmannenkin erän voittoon.

 

”Emme halua pelata tällaista peliä eikä pelimme ole vielä valmista. Haluamme pelimme näyttävän paremmalta. Vastustaja oli tänään kova ja oma peli oli sekaisin. Vastaanotossakin on vielä parannettavaa. Hyökkäyksemme saadaan vielä kuntoon”, Perpon yleispelaaja Ville Järnvall kommentoi peliä.

Raision Loimun pelistä ei löytynyt hirveesti negatiivista sanottavaa, kun peli oli ehjää. Passari Tomi Saarinen pääsi pyörittämään peliä monipuolisesti ja torjunta oli vahvaa. 

 

”Peli oli tänään helppo valmentajan näkökulmasta. En joutunut paljon peliin puuttumaan. Teimme oikeissa paikoissa järkeviä ratkaisuja. Peli oli meiltä tosi ehjä. Hyvän vastaanoton seurauksena Tomi pääsi hyvin pyörittämään peliä. Hyökkäys- ja torjuntapeli oli tänään todella vahvaa. Olen todella tyytyväinen meidän peliin. Se on jopa pisteitä tärkeämpi asia. Silti omaa peliä pitää parantaa. Hyvä alku meiltä tälle kaudelle”, kommentoi Raision Loimun päävalmentaja Mika Rantanen.

Perpon puolella huoli oli enemmänkin omassa pelaamisessa, vaikkakin joukkueen tähtihakkuri Fredric Gustavsson (10 / -4) ei ollut ihan sataprosenttisessa pelikunnossa viimeaikaisten sairastelujen vuoksi. Syitä ei tietenkään voi laittaa siihen suuntaan vaan vastuu kannetaan joukkueena. Kotikentällä olisi ollut hienoa aloittaa paremmalla pelillä, koska peliä oli tullut kannustamaan yli 300 kannattajaa. Tunnelmaa katsomoissa kuitenkin löytyi etenkin kolmannessa erässä Perpon pelin lähtiessä hyvin käyntiin.

 

”Pelin alku näytti siltä, että olisimme olleet pitkän matkan vierasjoukkue. Miro Rasinperä pelasi alussa omalla tasolla ja Fredric Gustavsson oli keskenkuntoinen. Lasse Jäntin loukkaantuminen ei alustavasti ole niin paha, miltä se näytti. Toivottavasti hän on seuraavassa pelissä mukana. Hyökkäyspeli oli heikkoa, torjunnoissa ei onnistunut tänään vaimennuksentkaan ja teimme liikaa virheitä jokaisella osa-alueella. Tiesimme kuitenkin vastustajan pelitavan, mutta yllätyksiä oli enemmän omassa pelissämme, Perpon päävalmentaja Guntis Atars pohti.


Seuraavaksi molemmilla joukkueilla on pieni tauko otteluista, jonka jälkeen molemmat palaavat kentille lauantaina 15.10. klo 17 alkavalla ottelukierroksella. Raision Loimu pelaa kotonaan KyKy-Betsetiä vastaan ja Perpo suuntaa hakemaan revanssia Karelian Hurmoksesta Joensuuhun.

Ottelun parhaat pelaajat:

Loimu: Saarinen Tomi

Perpo: Puhakka Ari-Matti

 

ProLibero:
Loimu: Vuorinen Esko