Perpo kauden avausvoittoon kotonaan KyKy-Betsetiä vastaan!

Näin Perpo juhii kauden avausvoittoaan Santasportilla (Kuva: Joonas Tervonen)

Rovaniemellä ennakoitiin tiukkaa taistelua kahden tasaväkisen joukkueen kanssa. Meidän Perungan Poijilla kaksi edellistä peliä oli sujunut hieman alavireisesti, vaikka Karelian Hurmosta vastaan pelattu 0-3 päättynyt vieraspeli olikin jo hyvää suorittamista. KyKy-Betset:illä oli taas takanaan myös 0-3 tappio Raision Loimua vastaan, mutta myös tiukka 3-2 tappio Vantaa Ducksia vastaan.

 

Ensimmäinen erä lähti todella tasaisesti liikenteeseen molempien joukkueiden osalta. Kotijoukkueen Fredric Gustavsson (16/+5) oli vahvassa vireessä ja takoikin ensimmäiseen erään 8 pistettä. Hakkureiden taistoon saatiin lisävirtaa, kun Kyyjärveläisten Oskari Keskinenkin (13/+6) alkoi erän lopussa lämpeämään. Erä meni kuitenkin Perpolle 25-23.

 

Toisessa erässä KyKy-Betset alkoi lukemaan Perpo hyökkäyspeliä ja saamaan torjuntoja kiinni.

Erän puolessavälissä KyKy meinasi tehdä eroa kotijoukkueeseen Kasper Pennasen syöttövuorolla tilanteeseen 11-8. Perpo kiri kuitenkin tasapisteisiin, jonka jälkeen mentiinkin loppua kohden tasavedoin. Perpo kuitenkin pääsi ensimmäisenä käsiksi eräpalloon 24-23 tilanteessa, mutta KyKy-Betset taisteli vielä tasoihin. Tähän tilanteeseen asti 100%:n hyökkäystehoilla pelannut yleispelaaja Alvi Shurdhi (13/+6) löi tilanteeksi 25-24, jonka jälkeen erä meni lopulta kyyjärveläisten hyökkäysvirheen kautta Perpolle.

 

”Tänään veimme työn loppuun ja pelasimme yhteen paremmin. Alkujännityksen yli olemme päässeet ja tunnemme nyt toisemme hyvin. Tunne näkyy pelissä. Kehityspaikkoja on vielä omassa pelissä, mutta pelaaminen tuntui hyvältä tänään”, kommentoi hyvän ottelun pelannut ja Perpon parhaana pelaajana palkittu  yleispelaaja Ville Järnvall.

Hyvässä vireessä oleva Ville Järnvall (15/+9) tuulettaa ässäänsä (Kuva: Joonas Tervonen)

”Virheherkkää pelaamista oli molemmilta joukkueilta. Sorruimme virheisiin kaveria enemmän, emmekä saavuttaneet omaa tasoa pelissä. Kaipaamme omaan peliin punaista lankaa. Oma peli ailahteli kuten joukkueellakin”, analysoi myöskin hyvän pelin pelannut KyKy-Betsetin hakkuri Oskari Keskinen.

 

Pitkän erätauon jälkeen palattiin parketeille ensin KyKy-Betsetin tahdissa Aivars Petrusevicsin (10/+2) syöttövuorolla. Perpo kuitenkin kuroi vierelle ja lopulta erän puolessa välissä pystyi venyttämään johtoaan yli viiteen pisteeseen eikä päästänyt lopussa ohi. KyKy-Betset koitti vielä kiriä, mutta erä meni lappilaisjoukkueelle 25-18 ja koko ottelu 3-0.

 

”Tämä oli toinen ottelu, jossa ei ollut kunnon taistelua kentällä. Teimme omia virheitä liikaa. Vastustaja puolusti tänään paljon meitä enemmän. Hakkurimme pelasi ihan hyvän pelin”, kommentoi KyKy-Betsetin päävalmentaja Eduard Venski.

Alvi Shurdhi (13/+6) löysi myös vireensä keskiviikon kotiottelussa (Kuva: Joonas Tervonen)

”Voitto tuntuu hyvältä ja tätä me odotimme pitkään. Joensuussa oli jo hyviä merkkejä pelissä, mutta tänään onnistuimme kotiyleisön edessä. Torjunta-puolustus onnistui, kuten olimme sopineet ja laitamiehet onnistuivat hyvin tänään. Vielä on pelissä kuitenkin heikkoja hetkiä, jolloin vastustaja saa pisteputkia. Parannettavaa on, mutta työmme harjoituksissa näkyy pelissä koko ajan enemmän”, pohti Perpon päävalmentaja Guntis Atars.

Pelissä löytyi hyvin tunnetta molemmin puolin, joka näkyi milloin tuuletuksissa ja milloin päätuomarille “jutusteluna”. Keskiviikko-illan yleisö sai kyllä viihdettä, vaikka ottelu ei venynytkään viisieräiseksi trilleriksi. Kotijoukkueen otteet ja sitä kautta myös pelaajien hyvän fiiliksen aisti yleisöön asti.

 

Seuraavaksi Perungan Pojat jatkavat kotiotteluiden putkeaan jo lauantaina 22.10. Klo 17:00 Vantaa Ducksia vastaan. Kotiottelut jatkuu myös tulevalla viikolla keskiviikkona 26.10. Klo 18:30 Kokkolan Tiikereitä vastaan. KyKy-Betset kohtaa myös lauantaina 22.10. Kierroksella kotonaan Karelian Hurmoksen klo 17:00.

Ottelun voitolla Perpo meni jatkoon Suomen Cupiin karsintakierroksella ja kohtaa ensimmäisellä kierroksella Kokkolan Tiikerit liigapelin yhteydessä 26.10. klo 18:30.

 

Ottelun parhaat pelaajat:

Perpo: Ville Järnvall 15/+9

KyKy-Betset: Oskari Keskinen 13/+6

 

ProLibero:
Perpo: Miro Rasinperä

Varaa liput seuraavaan kotiotteluun