PerPo 3-2 voittoon Vantaa Ducksia vastaan käydyssä taistelussa

Fredric Gustavsson teki 7 ässää illan ottelussa (Kuva: Henry Kestilä)

Perungan Poikien sekä Vantaa Ducksin välisestä kamppailusta ennakoitiin tasaista ja sitä se myös olikin. Santasportilla saatiin oikein lentopalloviihdettä koko rahan edestä, kun ottelu venyi viidenteen erään Perpon viedessä lopulta voiton Vantaa Ducksista 3-2 (29-31, 25-23, 25-19, 21-25, 15-12)

Jo heti ensimmäisessä erässä paineltiin jatkopalloille Vantaa Ducksin viedessä erän 31-29. Hyvin odotetusti ottelusta tuli hyvässä vireessä olevian hakkureiden taisto, kun Fredric Gustavsson (31/+17) teki tuhojaan syöttöruudussa sekä Alek Rastamo (24/+16) teki rutkasti hyökkäystehoja.  Molemmilla joukkueilla oli omat huonot hetkensä, jolloin vastustaja sai aina hyviä pisteputkia aikaiseksi.

 

”Harmittaa. Pitkä matka oli, mutta se ei ole syy tappioon. Välillä peli oli tiukkaa. PerPo syötti paremmin tänään. Keskeltä kaveri hyökkäsi ehkä paremmin. Oma peli tuntui hyvältä”, pohti Ducksin parhaana palkittu hakkuri Alek Rastamo.

Daniel Wetter (17/+15) oli omissa korkeuksissaan (Kuva: Henry Kestilä)

Toiseen erään Perpo lähti vahvasti venyttäen johtoaan viiteen pisteeseen, mutta sitkeä Vantaa Ducks paineli rinnalle. Erä meni loppuun asti tasaisesti, mutta Perpo tasoitti erät 1-1 tilanteeseen. Pitkän erätauon jälkeen mentiinkin vahvasti Perpon komennossa ja erät 2-1. Ducksille ottelun aikana saapui hieman jobinpostia kun heidän passari Joona Väänänen loukkasi itseään eikä palannut kentälle ottelun jälkeen.

 

“Voitto lämmittää totta kai. Ei ollut meiltä niin hyvä peli kuin keskiviikkona. Itsekään en ollut yhtä hyvä. Alku oli tahmea. Monesti kävi niin, että tuli sulaminen vahvan vaiheen jälkeen. Lopussa saimme mentaalipuolen kuntoon ja taistelimme voiton. Gustavsson oli äänessä sekä kopissa että kentällä. Se auttoi meitä muita pelaajia. Kaksi pistettä on pieni pettymys tämän pelin jälkeen”, ruoti Perpon Libero Miro Rasinperä.

 

Ducks sai syöttöpeliänsä parempaan kuntoon ja sai horjuutettua Perpon peliä neljännessä erässä. Myös kotijoukkueen omat virheet helpottivat Ducksin etenemistä erän voittoon.

 

“En ole missään tapauksessa pettynyt pisteen menetykseen. Omaan peliin olen pettynyt. Hermo ei pitänyt tänään niin hyvin kuin pitäisi etenkään passarilla. Hetkittäin Lasse Jäntti  pelasi sitä hyvää peliä, mitä haluan hänen pelaavan. Totta kai pitää antaa myös vastustajalle kunnia pisteputkista, mitä he saivat. Itseluottamus kasvoi pelin aikana. Siihen olen tyytyväinen. Peli on kehittynyt ensimmäisistä peleistä”, peliä analysoi Perpon valmentaja Guntis Atars.

 

Tältä näyttää, kun joukkue voittaa viidennessä erässä (Kuva: Henry Kestilä)

Viidenteen ja jännittävään erään lähdettin vahvasti Ducksin komennossa. Virheet pitivät Perungan Pojat matkassa erän puoleen väliin asti, kunnes Fredric Gustavssonin pisteillä ja parilla ässällä kotijoukkue venytti johtonsa kolmeen pisteeseen eikä päästänyt Ducksia enää ohitse. Myös ihan hyvän pelin pelannut Alvi Shurdhi (19/+5) niittasi ratkaisevan erän Perpolle 15-12.

“Saimme tänään maksimin siitä, mitä ansaitsimme. Ainoastaan neljäs erä näytti meidän normaalilta rauhalliselta peliltä. Siinä mielessä pitää olla yhteen pisteeseen tyytyväinen. Puolustus oli alussa ainoa asia, mikä meillä toimi. Lopussa syöttöpeli parani ja pelasimme rauhallisemmin. Lopussa PerPo oli vahvempi. Juna ei ole mikään paras matkustusmuoto tällaiseen peliin. Sen taakse ei kuitenkaan voi mennä”, pohti Ducksin valmentaja Juho Rajala

Nelostien derby on nyt taputeltu ja valmistaudutaan tulevaan kotiotteluun sekä Suomen Cupin karsintaotteluun Kokkolan Tiikereitä vastaan keskiviikkona 26.10. Klo 18:30. Nähdään siellä!

Ottelun parhaat pelaajat:

Perpo: Daniel Wetter (17 / +15) 

Vantaa Ducks:  Alek Rastamo (25/+16)

ProLibero:
Vantaa Ducks: Louis Pineau

Varaa liput seuraavaan kotiotteluun