Kokkolan Tiikerit oli piirun verran edellä Perpoa ja otti 3-1 voiton Santasportilla

Yleispelaaja Alvi Shurdhi (18/+10) palkittiin Perpon parhaana (Kuva: Henry Kestilä)

Perpo ja Kokkolan Tiikerit ottivat yhteen keskiviikkoillan ottelussa jossa panoksena oli Suomen Cupin puolivälieräpaikka. Kokkolan Tiikereillä ei europelit olleet haitanneet meininkiä vaan Rovaniemelle tuli vahvasti hyökkäävä joukkue. Kapellimestarina oli joukkueen hakkuri Daniel Thiessen, joka teki tulosta kovalla prosentilla (28/+23) läpi ottelun. Perpolla oli hankaluuksia torjua ja vastaanottaa hänen hyökkäyksiään, joka oli yksi eroista joukkueiden välillä.

Ensimmäisessä erässä mentiin hyvin tasatahtia Perpon Fredric Gustavssonin tehdessä erään tehot 8/+6 ja Daniel Thiessenin 9 +8 vastaan. Ottelussa Perpon ruotsalaishakkuri Gustavsson teki myös 2000:n pisteensä Mestaruusliigassa! Perpo oli jo miltein painelemassa erän voittoon, kunnes tuli Antti Leppälän syöttövuoro, jolla Tiikerit kiri rinnalle ja ohitse. Erä kokkolalaisille 25-21.

Kokkolaiset juhlivat 3-1 voittoaan ja jatkavat Suomen Cupin puolivälieriin. (Kuva: Henry Kestilä)

Toisessa erässä nähtiin taas tuttua Perpoa, kun joukkue aloitti vahvasti Alvi Shurdhin syöttövuorolla johtaen jo 7-0. Erä oli muutenkin Perpon juhlaa ja Tiikereiden peli oli tukkoista, joten erä helposti kotijoukkueelle 25-16.

 

“Ensimmäisessä erässä tuli heikko hetki, jonka seurauksena vieraat veivät. Toiseen erään skarpattiin, mutta pitkän erätauon jälkeen Tiikerit olivat vahoja. Emme saaneet vastustajan hakkuriin Daniel Thiesseniin minkäänlaista otetta”, peliä kommentoi Perpon kapteeni ja passari Lasse Jäntti.

 

“Kaksi ensimmäistä erää oli vaikeita meiltä. Ensimmäisessä saimme taisteltua kuitenkin voiton. Kahteen viimeiseen erään paransimme paljon. Joska Försti pelasi fiksun pelin hakkurin kautta”, kommentoi Tiikerit kapteeni Antti Leppälä.

 

Perpon ruotsalaishakkuri Fredric Gustavsson teki 2000:n pisteensä Mestaruusliigassa. (Kuva: Henry Kestilä)

Pitkän erätauon jälkeen lähdettiin taas Tiikereiden komennossa ja kotijoukkueen hermoillessa. Erät oli tilastojen valossa tasaisia, mutta tiikerit olivat askeleen Perpoa edellä ottaen kolmannen erän itselleen ensin selvemmin 25-19. Neljännessä erässä Tiikerit kuroi johtonsa neljään pisteeseen, mutta erän puolivälin jälkeen Perpo otti eron kiinni ja taisteli loppuun asti erän voitosta 23-23 tilanteeseen asti. Erä ratkesi lopulta Tiikereille 25-23 kotijoukkueen kahteen virheeseen.

 

“Vierasvoitot ovat aina kovan työn takana. Käänsimme tasaiset erät meille. Hyökkäys meillä toimi hyvin, vaikka alkukaudesta hyökkäys on ollut nuhaista. Arttu Tupeli tuli kentälle vahvasti”, pohti Tiikereiden valmentaja Mikko Keskisipilä.

 

“Tämä peli oli yhden miehen show. Emme onnistuneet pysäyttämään Daniel Thiesseniä. Tiikerit pelasi myös joukkueena hyvin. Oma pelimme oli epäselvää. Emme onnistuneet puolustuksissa emmekä torjunnassa. Emme antaneet itsellemme mahdollisuutta voittaa. Teimme paljon pieniä virheitä. Henkisesti Tiikerit olivat meitä kovempia”, analysoi Perpon valmentaja Guntis Atars.

 

Tästä eteenpäin Tiikerit jatkavat Cup-taivaltaan Akaa Volleytä vastaan jo viikonloppuna kotonaan lauantaina 29.10. Perpo lähtee taas viikonloppuna kahden pelin vierasreissulle ensin lauantaina 29.10. Hurrikaani Loimaan vieraaksi ja heti perään sunnuntaina TUTO Volleyn vieraaksi 30.10.

 

Ottelun parhaat pelaajat:

Daniel Thiessen, Tiikerit (28/+23)
Alvi Shurdi, PerPo (18/+10)

 

ProLibero
Aleksi Mäkiluoma, Tiikerit

Yleisöä: 219