Viikonlopun vierasreissulta mukaan kaksi pistettä

Perungan Pojat teki historiaa selättämällä 26:n ottelun tappioputken Hurrikaania vastaan käydyissä otteluissa. ( Kuva: Juuso Riponiemi)

Perungan Pojilla on niin sanotusti meneillään “härkäviikot”, kun kuuden ottelun putki kahden viikon aikana päättyy vieraspelireissuun. Ensimmäinen ottelu pelattiin Hurrikaani Loimaan vieraana, jossa tehtiinkin historiaa molempien joukkueen puolelta. 

 

Historiallisen ottelusta ja Perungan Poikien 3-2 voitosta tekee se, että meidän joukkue ei ollut voittanut loimaalaisia 26:een otteluun. Se putki meni poikki niukasti viisieräisessä ottelussa. Toiseksi ottelusta teki historiallisen Hurrikaanin hakkuri Kristers Dardzansin (44pist. +27, 6 ässää, 4 torjuntaa) hurja ilta pisteiden valossa. Onko tässä jopa nykymuotoisen lentopallon Mestaruusliigan piste-ennätys? Pisteiden valossa ja muutenkin hakkureiden taisto taisi mennä Loimaalle, mutta ratkaisevassa tilanteessa viidennessä erässä meidän kokeneen Fredric Gustavssonin (25pist. +3, 5 ässää, 2 torjuntaa) ratkaisut käänsi voiton sensaatiomaisesti vierasjoukkueelle.

 

Ottelussa oli todella erikoinen, koska molemmilla joukkueilla oli todella huonoja hetkiä, kun oma peli sakkasi pahasti. Hurrikaanilla oli vastaanotossa ongelmia, kun taas Perpo sortui monta kertaa helppoihin virheisiin. Myös viides erä meinasi vierasjoukkueen alun dominoinnin jälkeen mennä tiukaksi loppuvaiheilla. Positiivista oli kuitenkin meidän joukkueen taisteluilme sekä pisteiden tasainen jakaantuminen. Esimerkiksi meidän joukkueen amerikkalaiskeskipelaaja Daniel Wetter takoi tehot 20/+17 ja otti myös 6 torjuntaa.

 

“Olen tyytyväinen vieraspisteisiin ja vierasvoittoon. Aikaisemmissa peleissä teimme liikaa virheitä. Tänäänkin niitä tuli vielä paljon, mutta ollaan menossa kuitenkin koko ajan parempaan suuntaan.  Tänään jouduin välillä hiukan rauhoittelemaan joukkuetta” Perpon päävalmentaja Guntis Atars kommentoi.

 

Ottelun parhaina palkittiin molempien joukkueiden hakkurit Gustavsson sekä Dardzans, ja PROLibero palkinto meni meidän joukkueen Miro Rasinperälle. Ottelussa meidän Fredric myös saavutti lisää merkkipaaluja, kun hän pelasi sadannen liigaottelunsa sekä nappasi myös sadannen torjuntansa Mestaruusliigassa!

 

TUTO Volley kotivoittoon PErposta
TUTO Volleyllä ei ollut hävittävää sunnuntaina ja joukkue ottikin selvän 3-0 voiton Perposta (Kuva: Roosa Vilkanen)

Turussa oli vaihteeksi tarjolla mollivoittoinen ilta Perpolle

 

Kun lauantai-illan trilleristä Loimaalta oltiin selvitty sunnuntaihin, oli lappilaisjoukkueella vielä selätettävänä TUTO Volley Kupittaan palloiluhallissa. Ennakkoasetelmat voiton jälkeen olivat osittan jopa meidän puolella, mutta otteluruuhka ja viisieräinen taisto lauantaina toi hieman mustia pilviä joukkueen valmistautumiseen. Joukkueessa vallitsi kuitenkin hyvä henki!

 

Vastassa oli “aidon perunkalaisen” Olli Kuoksan luotsaama joukko, joka haki vimmatusti kauden ensimmäistä voittoaan. Momentum oli selkeästi siis kotijoukkueella ottelun alusta lähtien. Kotijoukkue tuli vahvalla torjunnalla ja hyvällä syötöllä, vaikka erät olivat osittain todella tasaista vääntöä joukkueiden välillä. TUTO Volley otti kolmeen erään yhteensä 20 torjuntaa!

 

“Kukaan ei noussut edes puoliksi omalle tasolleen tänään. Olimme henkisesti vaikeuksissa alusta lähtien. TUTO Volley pelasi ilman pelkoa ja heillä ei ollut hävittävää. Tulimme otteluun hyvällä asenteella ja valmiina kamppailemaan, mutta emme näyttäneet sitä kentällä”, pohti Perpon parhaana palkittu ruotsalaiskeskitorjuja Alexander Berggren.

 

Toisen erän loppuvaiheet olivat ratkaisevia, mutta ensimmäisessä erässä olimme jo vaikeuksissa. Kaikki kunnia vastustajalle, he syöttivät hyvin ja olivat nälkäisempiä. Eilisellä taistelulla oli myös oma vaikutuksensa.Toinen joukkue halusi voittaa ja me vain odotteli. Vastustaja oli tänään parempi”, totesi Perpon valmentaja Guntis Atars.

 

Nyt erotellaan vieraskiertueen hiekat pois vaskoolista ja huuhdotaan seuraavissa otteluissa pelkkää kultaa! Nimittäin lauantaina 5.11. Klo 17:00 on siis luvassa revanssi Kokkolan Tiikereistä kotihallissamme Santasportilla! Ottelu on myös opiskelijapeli, jossa opiskelijakorttia näyttämällä pääsee 5€:llä sisään.