Perungan Pojat viisieräisen sekä vaihderikkaan ottelun voittoon Tiikereistä!

Perpo otti tiukan 3-2 voiton toisessa kohtaamisessa Kokkolan Tiikereitä vastaan. (Kuva: Henry Kestilä)

Kokkolan Tiikerit tuli vahvasti ottelun alkuun ja näytti otteillaan olevan edelleen niskan päällä PerPoa vastaan. Varsinkin torjuntapelin osalta vieraat olivat kotijoukkuetta edellä ja paljon. PerPo ei saanut hyökkäyksiään päätettyä ja Tiikerit veivät ensimmäisen erän selvästi 25-17. 
 
Hakkurien taistossa varsinkin ottelun alkupuolella Daniel Thiessen oli virkaveljeään edellä, mutta toisessa erässä PerPo heräsi taisteluun mukaan eri ilmeellä verraten aiempaan. Tilanteessa 18-17 Tiikerit pääsivät yrittämään erän tasoittamista, mutta Alexander Berggren oli eri mieltä ja torjui tilanteeksi 19-17. Erän loppu meni tasaisissa merkeissä, mutta Fredric Gustavsson räjäytti Santasportin yleisön hyökkäyspisteellään, minkä seurauksena toinen erä PerPolle 25-22. 
 
Kolmannen erän vuoristoratamaisuus kuvastaa hyvin koko ottelua. Molemmilla joukkueilla oli pitkiä pisteputkia. Tiikerit otti aikalisän tilanteessa 10-7, mikä käänsi erän kulun. Tiikereiden vahvat otteet jatkuivat pitkään ja peli olikin pian jo tilanteessa 14-17. Tiikerit jatkoivat kolmannen erän loppuun vahvoja otteita ja veivät erän 25-19. 

 

“Ilta oli vaiherikas. Saimme hyvän startin ja torjuimme alussa hyvin. Ensimmäisen erän jälkeen oli tiukkaa vääntöä. Erän lopuissa Perpo oli parempi. PerPo sai muutaman hyvän puolustuspallon, minkä seurauksena he voittivat viimeisen erän.” Kokkolan Tiikereiden keskipelaaja Rami Rekomaa kommentoi.

”Edelliseen Tiikerit-peliin verrattuna torjunta-puolustus toimi paremmin, minkä takia saimme parempia passeja. Meidän sideout-hyökkäyksien jänne kestää jo paremmin, niin vastustaja ei saa niin pitkiä pisteputkia. Yllätyin parhaan pelaajan valinnasta. Pystyn parempaan. Olimme tänään vaikeissa hetkissä yhtenäinen joukkue.” totesi Perpon parhaanakin palkittu libero Miro Rasinperä.

 

Miro Rasinperä tsemppaamassa itseään ja joukkuettaan parempiin suorituksiin.
Neljännessä erässä nähtiin jälleen vahvaa hakkuripeliä. Tiikereiden Daniel Thiessen hyökkäsi 8 hyökkäyspistettä, mutta virkaveli Fredric Gustavsson pisti pisteen verran paremmaksi. Neljäs erä oli illan tasaisin erä, eikä kumpikaan joukkue päässyt pitkälle karkumatkalle erän aikana. Torjuntapelin ensimmäisen erän jälkeen kadottanut Tiikerit saivat erän aikana torjuntapelinsä kuntoon ja saivatkin muutamia suoria torjuntapisteitä, mutta kotijoukkueen torjunta toimi tässä vaiheessa peliä vieraita paremmin. Daniel Wetter otti tänään suurimman torjuntamäärän (6), ja erän ratkaisu kuvasikin paljon joukkueiden torjuntapeliä. Neljäs erä eteni aina jatkopisteille asti ja neljännen eräpallon PerPo onnistui itselleen voitamaan juuri Daniel Wetterin torjunnalla. Erä Perpolle pistein 27-25. Rovaniemeläinen lentopalloyleisö oli valmiina viidenteen erään. 
 
Ratkaisevassa viidennessä erässä vieraat aloittivat vahvasti erityisesti Thiessenin hyökkäysten avulla ja eteni nopeasti 5-2-johtoon. Kotijoukkue ei ollut kuitenkaan valmis luovuttamaan, vaan heräsi taisteluun. PerPo oli askeleen perässä aina tilanteeseen 11-13 asti. Daniel Thiessen teki lopussa harvinaisen hyökkäysvirheen, joka auttoi kotijoukkueen nousua. Alexander Berggren (tai Alvi Shurdhi) torjui viimeisen pisteen PerPolle ja ottelu oli valmis. PerPo vei viimeisen erän pistein 15-13 ja koko ottelun erin 3-2. 
 

 

“Viime viikollakin oli tiukkoja eriä. PerPo ansaitsi voiton tänään. Torjunta-puolustuksessa PerPo paransi koko illan. Pienten marginaalien peli tämä oli. Meidän taso piti koko ottelun ajan, mutta PerPo paransti huomattavasti ensimmäisen erän jälkeen. Keskityimme tähän peliin kuten muihinkin.” peliä ruoti Kokkolan Tiikereiden valmentaja Mikko Keskisipilä.

 

”Pisteiden saaminen on vaikeaa. Joudumme taistelemaan pisteiden eteen vastustajan peliä vastaan sekä oman pelimme kanssa. Vuoristorataa oli tämä ottelu jälleen. Lopussa olimme vähän onnekkaampia kuin Tiikerit. Peli olisi lopussa voinut kääntyä kummin päin vain. Vielä on töitä edessä tasaisuuden löytymiseksi.”  pohti Perpon valmentaja Guntis Atars.

 

Parhaat pelaajat:
Tiikerit, Daniel Thiessen
PerPo, Miro Rasinperä
 
ProLibero
Miro Rasinperä, PerPo


Ensi viikolla lähdetäänkin uudestaan viikonloppureissulle, kun lauantaina pelataan hallitsevaa mestaria Valepaa vastaan sekä sunnuntaina sitten Vantaa Ducksia vastaan heidän kotikentällään. Viikolopusta tulee takuulla jännittävä otteluiden suhteen!

 

Ilo oli ylimmillään Perungan Poikien leirissä kauden neljännen voiton nasahtaessa tilille!