Europeleissä loistanut Savo Volley saapuu Perpon vieraaksi

Perpon Alexander Berggren on valmiina kohtaamaan savolaisjoukkueen (Kuva: Henry Kestilä)

Perungan Pojilla on edessään kahden kotiottelun viikko, joista ensimmäinen ottelu pelataan rovaniemeläisjoukkueen kotisalissa Santasportilla keskiviikkona 23.11, kun Savo Volley tulee kohtaamaan kotijoukkueen ensimmäistä kertaa tällä kaudella. Kotiviikon toisen ottelun Perungan Pojat pelaavat lauantaina 26.11. “maakuntaotteluna” Iissä.

 

Perungan Pojat ovat lukeutuneet tämän kauden yllättäjiin, kun vertaa edellisten kausien menestystä. Perinteinen lappilaisjoukkue on aloittanut kautensa paremmin viimeksi kaudella 2017-18, jolloin kausi päättyi nelossijaan. Vierasreissu Sastamalassa sekä Vantaalla ei ollut niin menestyksekäs kuin edelliset ottelut antoivat odottaa. Joukkue pelasi Valepaa vastaan hyvin taistellen, mutta kaikki kolme erää häviten niukasti 25-22, 25-22 ja 25-22. Vieraskiertueen toinen ottelu Vantaalla antoi odottaa parempaa, kun Ducksilla oi neljän ottelun tappioputki käännettävissään. Rovaniemen reissun “kalavelat” kuittaantui ankkalauman hienolla pelillä päättyen vantaalaisten 3-0 voittoon (25-22, 25-20, 25-22).

 

Savo Volley selviytyi sensaatiomaisesti jatkoon CEV-cupin toisessa osaottelussa voittaen serbialaisen suurseuran Crvena Zvezdan 3-1 (22-25, 25-18, 25-22, 27-22), joka tarkoitti savolaisten jatkoa cupissa seuraavalle kierrokselle. Tämä merkitsee vierasjoukkueelle aikamoista otteluruuhkaa marras-joulukuussa. Seuraava europeli romanialaista Arcada Galatia vastaan pelataan marraskuun 30. päivänä Kuopiossa, ja vierasottelu kahden viikon kuluttua siitä Romaniassa. Tämän järjestelemisen vuoksi Savo Volley joutuu siirtämään todennäköisimmin Mestaruusliigan otteluitaan.

 

Savolaisjoukkue voitti sunnuntaina Iisalmessa KyKy-Betsetin 3-1. Savo Volley on siis alkukauden vaikeuksien jälkeen saanut kokoonpanonsa kuntoon ja tulee varmasti vahvalla otteella Rovaniemelle taistelemaan voitosta. Perungan Pojat teki marraskuussa viimeisimmän vierasreissun sunnuntaina Akaalle häviten tiukassa trillerissä Akaa Volleylle 3-2. Tämä lupaa jännittäviä asetelmia keskiviikkoiltaan, kun lappilaisjoukkueella on varmasti nälkää kääntää kolmen tappion vierasputki kotona voitoksi. Mestaruusliiga on muutenkin tällä hetkellä todella tasainen!

 

“Savo on nostanut alkukauden vaikeuksien jälkeen tasoaan koko ajan. Muun muassa jatkoon meno CEV-Cupissa osoittaa, että vaarallinen joukkue on vastassa. Myös vaihtopenkki on heillä leveä ja sieltä löytyy pelaajia, jotka voivat pelin kääntää kentälle tullessaan. Me palaudutaan nyt Akaan pelistä ja katsotaan myöhemmin millä aseilla Savo Volley kaadetaan” analysoi Perpon kapteeni Lasse Jäntti.

 

Liput 15€ / 13€ (eläkeläiset, varusmiehet, opiskelijat)
Alle 15-vuotiaat sekä Arctic Volleyn juniorit ilmaiseksi!