Perpo voitti Savo Volleyn puhtaasti 3-0 kotonaan

Perpon yleispelaaja Alvi Shurdhi (14/+9) takomassa palloa Savon torjuntaa vastaan

Perungan Poikien ja Savo Volleyn ottelusta odotettiin tasaista kamppailua, kun europelien vuoksi otteluruuhkaan valmistautuva Savo Volley on kierrättänyt kotimaan otteluissaan pelaajiaan. Se ilmeisesti näkyikin joukkueen otteissa keskiviikkoiltana pelatussa ottelussa Lapin Urheiluopistolla.

 

Ensimmäinen erä lähti tasaisesti liikenteeseen, mutta loppua kohden kuitenkin vahvasti kotijoukkueen komennossa. Perungan Poikien vastaanotto oli hieman vahvempaa ja Savo Volley sortui virheisiin, kun erä päättyi 25-18 kotijoukkueelle.  Toisessa erässä savolaiset kuitenkin petrasivat, mutta Perpo oli kovassa vedossa kun pisteiden tekemisestä toisessa erässä vastattiin laajalla rintamalla. Toinenkin erä meni Perpolle 25-21.

 

“Mestaruusliiga on kovatasoinen sarja. Jokaiseen otteluun pitää olla valmis. PerPon kovuus ei yllättänyt. Pelin alku oli jälleen heikko, minkä seurauksena meidän pelissä tulee kiire. PerPo ansaitsi voiton tänään. Otteluruuhkan ja valmistautumisen tehokkuuden takia olemme hieman kierrättäneet pelaajia. Vastaanottoa saimme parannettua pelin edetessä, mutta hyökkäys ei siitä huolimatta toiminut”, analysoi Savo Volleyn valmentaja Timo Tolvanen.

 

“3-0 Savo-Volleyta vastaan on kova suoritus. Kolmannen erän loppu oli jopa yllätys minulle. Itse valmistauduin jo neljänteen erään. Olen tyytyväinen Lasse Jäntin kehitykseen. Torjunta oli tänään vahva, vaikka torjuntapisteitä ei paljon tänään tullutkaan. Erityisesti Jäntin yhteistyö keskipelaajien ja Alvi Shurdin kanssa on kehittynyt viimeisissä peleissä paljon.” kehui Perpon päävalmentaja Guntis Atars.

 

Yleispelaaja Tomi Perkiö on saanut nyt vastuuta kahden peräkkäisen ottelun verran.
Perungan Pojat olivat sisuuntuneet kolmen tappion putken jälkeen. Fredric Gustavsson oli jälleen tehokkaana (20/+13)

Kolmas erä sitten oli ihan erilainen kuin kaksi edeltäjäänsä. Savo tulikin pitkän erätauon jälkeen kovaa ja otti erän haltuunsa miltein loppuun asti hakkuri David Kisielin (14/+9) ja yleispelaaja Andrus Raadikin (14/+9)  johdolla. Kotijoukkue teki paljon omia virheitä ja ei saaneet aikaisempia erien hurmosta päälle. Savo Volley oli jo 24-21 tilanteessa painelemassa erävoittoon, kunnes tuli passari Lasse Jäntin syöttövuoro. Ensin keskitorjuja Alexander Berggren takoi pallon kenttään, Savo Volley sortui hyökkäysvirheeseen ja passari itse painoi ässän kenttään. Erävoiton 26-24 tilanteeseen  ja ottelun 3-0 voittoon viimeisteli ruotsalaishakkuri Fredric Gustavsson (20/+13) ja lappilaisjoukkueen juhlat olivat valmiit alkamaan.

 

“PerPo pelasi hyvän pelin tänään. Me emme saaneet parasta peliä aikaiseksi. Hyvästä vastaanotosta hyökkäyksemme oli niin huono, ettei sellaisella pysty voittamaan. Teimme tosi tyhmiä virheitä. Otteemme ei ole olleet tällä kaudella tasaisia”, pohti Savo Volleyn parhaana palkittu hakkuri Andrus Raadik.

 

“Mieluummin saisi pelipaikan pelaamalla kuin loukkaantumisten myötä. Paketti pysyi meillä kasassa. Hyökkäsimme tänään vahvasti. Gustavsson tappoi tänään lähes kaiken. Alvi Shurdi oli myös tosi vahva tänään.” kommentoi toisen kokonaisen Mestaruusliigapelinsä pelanneen Perpon yleispelaaja Tomi Perkiö.

 

Kolmen pisteen voitot eivät ole olleet tällä kaudella Perungan Pojille yleisiä, sillä tämä oli vasta joukkueen “puhdas” toinen voitto. Viisieräisiä pelejä joukkue on pelannut viisi kappaletta, joista voittanut kolme. Perungan Pojat jatkavat kotipelejään tällä viikolla Iissä lauantaina, kun joukkue kohtaa toistamiseen Hurrikaani Loimaan. Savo Volley jatkaa pelejään sunnuntaina kovatasoisessa mittelössä Valepaa vastaan kotonaan Siilinjärvellä.

 

Parhaat pelaajat: 

PerPo, Alvi Shurdi (12/+9)

Savo-Volley, Andrus Raadik (14/+9)

 

ProLibero, Miro Rasinperä

 

Yleisömäärä: 239

 

Perungan Pojat juhlivat villisti voittoaan kovaäänisen yleisön edessä.
Parhaan pelaajan palkinnon jakoi syntymäpäiväsankari sekä entinen Perpon pelaaja Jouni Palokangas

SEURAAVA KOTIOTTELU PELATAAN IISSÄ  LAUANTAINA 26.11. KLO 17:00