Hurrikaani Loimaa vahvempi Perpoa viisieräisessä kamppailussa Iissä.

Fredrid Gustavsson takoi tehot 23/+10 Iisi Areenan yleisön edessä.

Perungan Pojat ja Hurrikaani Loimaa iskivät yhteen maakuntaottelussa Iissä ja tarjosivat paikkakunnan lentopallonjanoiselle väelle viisieräisen jännitysnäytelmän. Joukkueiden edellinen kohtaaminenkin ratkaistiin vasta viidennessä erässä Perpon toimesta, mutta tänään Hurrikaani Loimaa oli viidennessä vahvempi.

Ensimmäisessä erässä lähdettiin hyvin tasaisista lähtökohdista ja erää tahkottiin pitkälle Perpon komennossa, kunnes erän puolivälin jälkeen Hurrikaani Loimaa löysi rytminsä.

 

“Peli oli todella ilahtelevaa molemmilta joukkueilta. Perpo aloitti vahvemmin meitä taas, mutta meidän peli aukes 1,5 erän ajaksi taas. Pitkän erätauon jälkeen jäätiin taas odottelemaan, että peli tulisi meille ilmaiseksi. Taas kerran nähtiin ettei se tullut ja Perpohan ei meitä tas 100-0 kaksi erää. Siitä saatiin jotenkin ihmeen kaupalla puristettua tuo viides erä ja siitä ollaan nyt tyytyväisiä. Muuhun ei oikein voi olla tyytyväinen tällä hetkellä”, ottelua kommentoi Hurrikaani Loimaan passari Santeri Välimaa.

Jeremia Heinonen sai tulikasteensa Iissä pelatussa ottelussa, kun peliaikaa avautui Alexander Berggrenin loukkaantumisen myötä.

Toisessa erässä loimaalaiset saivat hyökkäys ja torjuntapelinsä kuntoon, ja Perpolla taas peli takkusi. Perpo päästi Hurrikaanin erän puolessa välissä liian kauas, eikä saanut eroa kurottua kiinni. Pitkälle erätauolle mentiin Hurrikaani Loimaan johtaessa 2-0.

 

Pitkän erätauon jälkeen Perpo löysi taas ensimmäisen erän vireensä ja Hurrikaanin ollessa unessa. Kolmannessa erässä Perpon keskitorjuja Alexander Berggren loukkasi nilkkansa ja paikalle tuli nuori keskitorjuja Jeremia Heinonen. Hän paikkasi tiukassa paikassa ruotsalaiskeskitorjujaa hyvin ja iskikin erän hyökkäyspisteellä Perpolle 25-18.

 

“Me aloitettiin ensimmäinen erä hyvin, mutta sitten homma karkasi. Kentälle pääseminen tuli vähän yllätyksellä ja harmillisella tavalla Alexanderin loukkaannuttua, mutta olihan se mukava päästä pelaamaan. Pyrin oman tonttini aina hoitamaan ja sen paikan täytinkin”, kommentoi mestaruusliigakasteensa saanut Perpon keskitorjuja Jeremia Heinonen.

Daniel Wetter kurottamassa palloon hyökkäystilanteessa omissa korkeuksissansa.

Neljännessä erässä Perpo ja Hurrikaani pelasivat tasaisesti loppuun asti, mutta erän loppuvaiheilla Perpo kuroi eronsa loimaalaisiin tavoittamattomiin ja vei erän 25-20. Oltiin siis valmiita viidenteen erään.

 

“Keskityttiin alussa vähän pelirytmiin ja sitten meillä olikin puolitoista erä erinomainen kontrolli peliin. Mutta erätauon jälkeen kolmannen erän alussa ei päästy siihen samaan rytmiin ja tehtiin pieniä virheitä. Päästettiin samalla Perpo niskan päälle, joten luultavasti oli yleisöä sen verran viiden erän peliin. Se oli varmaan suurimmalle osalle hallissa olleille hieno juttu, joten yleisö varmasti tykkäs” kommentoi Hurrikaani Loimaan valmentaja Jussi Heino.

 

Viidennessä erässä mentiin todella tasaisesti, kunnes 12-11 Perpon johtaessa Hurrikaani sai Perpolta lahjaksi kaksi pistettä virheillänsä ja loput otettiinkin Mikko Suomalaisen torjunnalla sekä suoralla hyökkäyspisteellä. Erä ja ottelu oli taputeltu, ja Hurrikaani Loimaa jatkoi voittoputkeansa. Mikko Suomalainen otti ottelussa muuten 8 torjuntaa, joka on eniten, mitä tällä kaudella on yksittäisessä ottelussa otettu.

 

”Aloitettiin kyllä hyvin, mutta harmittaa vaan kun ei saatu pidettyä samaa tasoa koko ajan. Arvostus myös vastustajalla, joka painoi hyvin syötöllä meitä erien lopussa. Toisessa erässä meidän hyökkäyspeli ei ollut hyvää, mutta olen tyytyväinen joukkueen noustua kuitenkin tasoihin. Voitaisiin kuitenkin olla kovempia syötöissä ja tehdä vähemmän virheitä. Hyökkäyspeli ja passipeli on parantunut. Huonoa oli kun Alenxander rikkoi nilkkansa ja nyt meillä on yksi pelaaja vähemmän joukkueessa” peliä pohti Perpon valmentaja Guntis Atars.

Parhaat pelaajat

Perpo: Fredric Gustavsson (23/+10)

Hurrikaani: Kristers Darzans (29/+15)

 

ProLibero:
Miro Rasinperä


Yleisöä:
320

Perpon joukkue poseeraamassa yhdessä Ii Volleyn junioreiden kanssa edellisessä maakuntaottelussa Iissä 23.11.2022.
Ottelussa oli myös mukana paikallisseura Ii Volleyn junioreita kannustamassa ja talkoilemassa.