Karelian Hurmos väänsi tiukan 3-2 voiton Perungan Pojista

Perungan Pojat olivat ajoittain hyvässä "hurmostilassa" ottelun alussa.
Perungan Pojat olivat ajoittain hyvässä "hurmostilassa" ottelun alussa.

Perungan Poikien sekä Karelian Hurmoksen välinenen ottelu lähti yllättäen rovaniemeläisjoukkueen komennossa vahvasti liikenteeseen. Kaksi edellistä peliä hävinneen joukkueen ilme oli ottelun alussa murskaava, mutta myös Karelian Hurmoksen otteet olivat alle heidän tasonsa. Daniel Wetter (16/+15) löysi oman vireensä edellisen vaisun ottelun jälkeen ja takoi ensimmäiseen erään 5/+5 ottaen myös kaksi vakuuttavaa torjuntaa.

 

“Meidän esiintyminen oli kahdessa ensimmäisessä erässä aivan hirveitä. Pitkän tauon jälkeen pääsimme peliin kiinni saamalla virheet pois. Onneksi voitimme. Paljon jää mietittävää seuraaviin peleihin. Tällaisella pelillä ei tee keväällä mitään. Yksittäisistä onnistumisista saimme virtaa peliin.” tylytti Hurmoksen hakkuri Eetu Häyrinen.

Daniel Wetter osoitti liitokykyjään verkon yläpuolella.

Toinen erä alkoi samanlaisissa merkeissä Karelian Hurmoksen tehdessä paljon virheitä ja Perungan Poikien monipuolisella pelaamisella. Perungan Poikien pelissä kahdessa ensimmäisessä erässä erityistä oli joukkueen vahva vastaanottoprosentti (64%). Karelian Hurmos taas yritti löytää rytmiänsä vaihtamalla erän lopussa yleispelaajaksi Janne Marttilan kentälle.

“Pelin alkupuoli oli vahva joukkueelta. Sekä itsellä että joukkueella hajosi pakka ottelun loppupuolella. Sekä Vantaalla että täällä meillä oli paikka ratkaista peli. Emme olleet valmiita ottamaan voittoa. Omassa pelissä on tapahtunut kehitystä, mutta vielä on varaa kehittää paljonkin.” kommentoi edellisiin otteluihin verrattuna paremman ottelun pelannut Perpon Tomi Perkiö.

Perpon libero Miro Rasinperä valamassa uskoa omiin tiukassa paikassa.
Perpon libero Miro Rasinperä valamassa uskoa omiin tiukassa paikassa.

Pitkän erätauon jälkeen näytti siltä, että Perungan Poikien tahti pitää ja Hurmos ei löytänyt omaa rytmiänsä tarpeeksi hyvin. Erän puolessa välissä Hurmos löysi pelinsä ja saikin pikkuhiljaa kurottua eron umpeen lähelle eräpalloa. Perpo taisteli kuitenkin ja venytti tilanteeksi 24-21 Fredric Gustavssonin (23/+9)  ässällä. Sitten Mikko Räsäsen käsi kävi kuumana ja Perpo sortui pariin harmittavaan hyökkäysvirheeseen ja erä sinetöityi jatkopalloilla lopulta Hurmoksen torjuntaan 27-25.

 

“Kaksi ensimmäistä erää oli olematonta tekemistä. Pitkällä erätauolla kävimme rehellistä keskustelua ja joukkue vastasi huutoon. Alkuun emme meinanneet löytää toiselle yleispelaajan rooliin pelaajaa. Janne Marttila hoito sen homman pitkän erätauon jälkeen hyvin.” kertoi Karelian Hurmoksen valmentaja Matti Alatalo lehdistötilaisuudessa.

Fredric Gustavsson iskemässä runsaslukuisen kotiyleisön edessä pitkästä aikaa.
Fredric Gustavsson iskemässä runsaslukuisen kotiyleisön edessä pitkästä aikaa.

Neljäs erä oli edelleenkin tasaista pelaamista molemmilta joukkueilta. Mikko Räsäsen syöttövuoroilla Perpo näytti olevan vaikeuksissa. Vahva tehokaksikko Janne Marttila (16/+9) ja Häyrinen (22/+11)  hoitelivat Hurmoslaiset tasoihin, jonka jälkeen kotijoukkue sortui harmittaviin virheisiin. Karelian Hurmos venyi erävoittoon vaihdosta tulleen ja hienosti pelanneen Janne Marttilan hyökkäyspisteellä sekä Eetu Häyrisen ässällä. Perpo pelasi tänään siis jo kahdeksannen viisieräisen pelinsä, joka on eniten miesten Mestaruusliigassa tällä hetkellä.

 

”Emme odottaneet tuollaista loppua kolmanteen erään. Omilla virheillä päästimme Hurmoksen mukaan ja meidän peli meni sekaisin. Onnittelut vastustajalle. Hurmos oli henkisesti kovempi. Tänään olimme fyysisesti valmiita, mutta henkinen kantti ei kestänyt vaikeita tilanteita.”, pohti Perpon valmentaja Guntis Atars ottelun jälkeen.

 

Seuraavaksi Perungan Pojat siirtyvät tiukan syksyn jälkeen ansaitulle ottelutauolle ja palaavat Loppiaisen jälkeen peliareenoille vieraspelillä 7.1. Kyky-Betsetiä vastaan. Karelin Hurmoksella vielä riittää pelattavaa loppuvuodelle, kun joukkue kohtaa jo lauantaina 17.12. Kotonaan Kyky-Betsetiin sekä seuraavalla viikolla Sastamalassa VaLePa:n keskiviikkona 21.12.

 

Parhaat pelaajat:
Perpo: Daniel Wetter (16/+15)

Karelian Hurmos: Mikko Räsänen (22/+11)

 

ProLibero:
Karelian Hurmos: Tatu Hakkarainen


Yleisöä:
332

Hyvää joulua ja jännittävää uutta vuotta!
Ottakaa rennosti ja palataan pelikentille uusin ajatuksin ja hyvällä energialla!

Parhaan pelaajan palkinnot palkitsi ottelun pallopoikina sekä tyttöinä toimineet NapaPesiksen juniorit.
Parhaan pelaajan palkinnot palkitsi ottelun pallopoikina sekä tyttöinä toimineet NapaPesiksen juniorit.