Perungan Pojat tuovat Lentopallon Mestaruusliigapelin Sodankylään!

Lentopallon mestaruusliiga maakuntaottelu Sodankylässä lauantaina 21.1.2023!
Perpo pelaa toisen maakuntaottelunsa Sodankylässä yllättäen Hurrikaani Loimaata vastaan.

Vuosi on vaihtunut lentopallon Mestaruusliigassa ja ottelut ovat pyörähtäneet käyntiin hyvällä tahdilla. Kausi on ollut todella tasainen ja jännittävä, joka on näkynyt otteluiden tuloksissa ja sarjataulukossa. Kaudella on pelattu todella paljon viisieräisiä otteluita, jotka ovat olleet yleisölle sitä parasta viihdettä. Perungan Pojat ovat muutaman vuoden tauon jälkeen vahvasti play-off -paikassa kiinni ja joukkueen otteet ovat saaneet lentopalloa seuranneilta yllättyneen vastaanoton, tietenkin kehujen saattelemana.

 

Seuramme edustaa Suomen korkeimmalla sarjatasolla yhdessä naisten Mestaruusliigajoukkue Pölkky Kuusamon kanssa puolta Suomea, joten haluamme olla mukana viemässä huippulentopalloa myös usealle alueen paikkakunnalle Lapissa sekä Pohjois-Pohjanmaalla. Syyskaudella veimme ottelun Pohjois-Pohjanmaan puolelle Iihin, jossa tapahtuma onnistui mainiosti yleisön löytäessä paikan päälle sankoin joukoin. Vastassa oli Hurrikaani Loimaa ja peliä tahkottiin viiden erän verran loimaalaisten voittaessa niukasti. Iiläiset ottivat rovaniemeläisjoukkueen omakseen kannustamalla äänekkäästi tiukan ottelun tiimellyksessä.

 

Kevätkaudella maakuntaottelut saavat jatkoa tällä kertaa Lapin läänin puolella Sodankylässä. Sodankylässä pelattava liigaottelu on myös harvinainen laatuaan. Kunnian vierasjoukkueen roolissa maakuntaottelussa kuuluisalla Sodankylän Liikuntahallilla saa taas Hurrikaani Loimaa. Eli Perungan Pojat saavat hakea Iin maakuntaottelun tiukasta tappiosta revanssia Lapin läänin puolella loimaalaisista.

Tapahtuman mahdollistajat:

Ottelua ovat mahdollistamassa sodankyläläiset urheiluseurat Tähti-Volley sekä Sodankylän Pallo, jonka junoireita ja talkoolaisia on mukana tapahtuman järjestämisessä. Molemmat seurat ovat merkittäviä nuorten liikuttajia Sodankylän kaupungin alueella. Tähti-Volleyllä on Sodankylässä 170 jäsentä. Tähti-Volleyn junioripolun käyneitä pelaajia on myös pelannut Perungan Pojissa viime kausina ja Mestaruusliigassakin tällä hetkellä pelaava Hurrikaani Loimaan keskitorjuja Atro Berg. Mestaruusliigaa ovat viime kausina pelanneet myös Perpossakin esiintynyt yleispelaaja Jere Salmela sekä WoVo:ssa ja Orpossa pelannut passari Petra Salmela. Perungan Pojan seuraajat muistavat varmaan parhaiten myös maajoukkuessakin pelanneen libero Jarmo Kaaretkosken, joka oli voittamassa liigan mestaruutta seuran paidassa vuonna 2007. Hän on myöskin juuriltaan sodankyläläislähtöinen lentopalloilija.

 

Mahtavaa päästä Sodankylään pelaamaan! Sodankylästä on tullut monta pelaajaa liigaan asti ja toivotaan että tämä jatkuu myös tulevaisuudessa. Mukavaa tehdä yhteistyötä paikallisten seurojen kanssa ja tarjota paikallisille junioriurheilijoille lentopalloa Suomen huipulta. Nyt on siis ainutlaatuinen mahdollisuus tulla paikan päälle katsomaan ja viihtymään” tunnelmoi Perungan Poikien puheenjohtaja Niko-Matti Koskela

 

Perpon joukkue poseeraamassa yhdessä Ii Volleyn junioreiden kanssa edellisessä maakuntaottelussa Iissä 23.11.2022.
Perpon joukkue poseeraamassa yhdessä Ii Volleyn junioreiden kanssa edellisessä maakuntaottelussa Iissä 23.11.2022.

 

 

Mestaruusliigapelin pelaaminen Sodankylässä on mahtava asia! Tällä yhteistyöllä liigajoukkue Perpo antaa tukensa ja arvostuksensa pienten paikkakuntien juniorityölle, sillä sieltä pienestä juniorista alkaa kasvu suureksi lentopalloilijaksi. On myös hienoa nähdä Tähti-Volleyn kasvatin Atro Bergin otteita Hurrikaanin riveissä. Toivottavasti lentopallokansa lähtee liikkeelle ja halli pursuaa väestä ja tunnelmasta!” kertoo Tähti-Volleyn puheenjohtaja Marika Lenkola.


Sodankylä täyttää tänä myös vuonna 130-vuotta! Onnea Sodankylä!

Ottelu pelataan Sodankylän Liikuntahallilla lauantaina 21.1. Klo 17:00. 


Liput 15€, eläkeläiset 13€ ja opiskelijat ja kouluikäiset 5€. Alle kouluikäiset ilmaiseksi. Ottelun liput myy lentopalloseura Tähti-Volley ja lippujen tuotot menevät paikallisen juniorityön tukemiseen. Ottelua ovat olleet mahdollistamassa Sodankylän kunta, AA Sakatti Mining Oy, Boliden Kevitsa Mining Oy, Sodankylän Tili Oy ja Mototappi Oy.

Tapahtumaa järjestävät yhdessä meidän kanssa: