Valepa saapuu Perungan Poikien vieraaksi Rovaniemelle!

Guntis Atar tsemppaamassa Perungan Poikie hyviin suorituksiin.
Perpon valmentaja Guntis Atars on tehnyt hyvää työtä joukkueen valmennuksessa.

Viime kauden halitseva mestari Valepa saapuu keskiviikkona Santasportille kohtaamaan Perungan Pojat heidän vuoden ensimmäisessä kotipelissään Rovaniemellä. Joukkueiden edellinen kohtaaminen päättyi Valepan 3-0 voittoon (25-22, 25-22, 25-22), rovaniemeläisten jäädessä ilman erävoittoja kovasta haastamisesta huolimatta. Tuosta ottelusta on jo kolme kuukautta ja kausi on jo pitkällä, joten ennakko-odotukset otteluun ovat hieman erit. Perungan Pojat varmasti hamuavat erävoittoja ja jokainen piste on heille elintärkeä sarjatilanteeseen peilaten.

 

Perungan Pojat ovat saalistaneet neljästä edellisestä pelistään neljä pistettä, joista kolme peliä on venynyt viiteen erään. Perpolla on ollut loppuvuodesta loukkaantumishuolia ja kokoonpano on vaihdellut ottelusta toiseen. Silti joukkue on löytänyt kovalla sisulla hyviä vaiheita joka ottelussa, vaikka taso on ailahdellut pelin sisällä melkoisesti. Edelliskausien tappiokierteet ovat historiaa ja joukkue on valmis haastamaan sarjassa miltein kenet tahansa. Vuosi alkoi joukkueella voitolla Kyky-Betsetistä, jossa kaksikko Fredric Gustavsson (34/+21) ja Alvi Shurdhi (28/+20) olivat hurjalla pelipäällä. Myös Ville Järnvallin palaaminen kokoonpanoon helpotti joukkueen yleispelaajatilannetta ja hänen pelivire myös alkoi loksahtelemaan paikoilleen pelin loppupuolella vastaanottopelaamisen sekä myöskin hyökkäyspelin osalta.

 

Vuosi on alkanut todella hyvin. Olen saanut välipäivät viettää aikaa perheeni kanssa ja talonrakennusprojekti on pitänyt minut kiireisenä. Joukkueen puolesta ollaan valmistauduttu Valepa-otteluun pelaamaan kovalla pelillä. Me ollaan totuttu pelaamaan vahvasti kotikentällä ja koitetan jatkaa sitä myös keskiviikkona vaikka kokoonpanossa on ollut hieman vajautta”, kommentoi Perpon hakkuri Fredric Gustavsson.

 

Tällä joukkueella on paljon tunnetta pelissä ja sitä on näytetty pelien aikana.

Valepa on ollut tasaisen varma tällä kaudella, mutta kauden edetessä on myös kaatajiakin tälle vahvalle mestariehdokkaalle tullut. Valepan neljän ottelun saldo on tällä hetkellä neljä voittoa, joista kaksi on tullut viidennessä erässä. Valepa on vahva syöttöruudussa, johon Perpolla on vastattava hyvällä vastaanotolla sekä sideout-pelaamisella. Vantaa Ducks onnistui yllättämäänkin joukkueen miltein viemällä ottelun, mutta Valepan sitkeys palkittiin 3-2 voitolla. Valepalta hyviä otteita voidaan odottaa usealta paikalta Urpo Sivulasta Karli Allikiin. Yleispelaaja Karli Allik tulikin edellisessä ottelussa vaihdosta ja käytännössä yksilötaidollaan käänsi ottelun Valepalle. Valepa pitää niukasti Mestaruusliigan kärkipaikkaa kahden pisteen erolla ennen Akaa Volleytä.

Perungan Pojat – Valepa / Keskiviikkona 11.1.2023 klo 18:30 Santasport, Lapin Urheiluopistolla.
Liput 15€, eläkeläiset 13€ ja opiskelijat 5€. Alle 15-vuotiaat ilmaiseksi.

 

Ottelu näytetään myös Ruutu+:lla, jossa äänessä meidän kultakurkku Jussi Korpi!