Perpo ja Akaa Volley pelasivat laadukkaan ja viihdyttävän viisieräisen Rovaniemellä!

Perungan Pojat väänsivät tärkeän voiton Akaa volleystä tiistain mestaruusliigan ainoassa ottelussa
Perungan Pojat juhlivat pitkästä aikaa voittoa viisieräisessä tiistain ainoassa mestaruusliigaottelussa.

Perpon ja Akaa Volleyn kohtaaminen Lapin Urheiluopistolla Rovaniemellä tiistaina virittäytyi jännittäviin asetelmiin. Perpolla oli niskassaan kaksi 0-3 tappiota ja vieläpä TUTO Volley kävi pari päivää sitten nappaamassa viimeisen playoff-paikan heidän nenän edestä. Taistelu paikasta on tiukkaa ja Perpo tarvitsi kuumeisesti pisteitä, jopa voittoa!

Ottelu lähti tasaisesti liikenteeseen molempien heilutellessa tahtipuikkoa tämän tästä. Vierasjoukkueen Ali Fazli aloitti räväkästi takomalla kahdeksan pistettä Perpon tonttiin, mutta kotijoukkue pystyi vastaamaan hyvin laajalla rintamalla takaisin. Ensimmäinen erä päättyi jatkopalloilla Akaa Volleyn hyökkäysvirheeseen Perpon viedessä sen 27-25. Lupaava alku lentopallo-ottelulle.

Fredric Gustavsson oli kentän kunkku 34:llä pisteellään.
Fredric Gustavsson oli kentän kunkku 34:llä pisteellään.

“Meidän täytyy taistella joka pelissä. Tarvitsemme kaikki pisteet. Olemme tehneet virheitä kriittisillä hetkillä. Tänäänkin teimme pieniä virheitä pahoihin paikkoihin.  Vastustaja oli tänään kova. Tarvitsemme pisteitä kaikilta joukkueilta. Ovat he sitten sarjan kärjestä tai hännältä.”, kommentoi kevätkauden vahvasti aloittanut Perpon yleispelaaja Alvi Shurdhi.

 

Toisessa erässä nähtiin sisuuntunut Akaa Volley. Tämäkin erä oli todella tasainen, mutta Perpo sortui enemmän omin virheisiin. Perpon Fredric Gustavssonin (34/+26) käsi alkoi lämpeämään toisessa erässä hänen hyökäten 73% tehoilla. Perpo pysyi hyvin mukana erässä, mutta Akaa Volley venytti johdon, vieden erän lopulta 25-21 ja ottelun tasan.

“Hyvää lentopalloa oli tänään molemmilta joukkueilta. Emme olleet missään vaiheessa pelin päällä. Vastaanotto toimi tänään hyvin. Peli Fazlin kanssa on kulkenut hyvin”, kommentoi Akaa Volleyn ykköspassariksi noussut passari Saku Tuomivaara.

Vastaanottopeli oli otteluss amolemmilla joukkueella tasokasta. Tässä Miro Rasinperän (59%) tyylinäyte
Vastaanottopeli oli ottelussa molemmilla joukkueella tasokasta. Tässä Miro Rasinperän (59%) tyylinäyte

Kolmas erä olikin Perpon näytöstä. Joukkue osoitti kaivattua halua voittaa eriä ja pelata tasaisempia otteluita välttäen omia virheitä ja huonoja vaiheita. Perpo vei erän 25-18 ja näin vahvistaen yhden pisteen itselleen. Neljännessä erässä mentiin enemmän tasatahtia ja Perpolle tarjottiin kolmen pisteen voittoa eräpallon muodossa. Perpo sortui kahteen virheeseen ja Sauli Sinkkonen (15/+12) ratkaisi erän jatkopalloilla hyökkäyspisteellään lopulta Akaalle. Viides erä oli valmis alkamaan.

 

“Tämän päivän peli oli tasokasta lentopalloa. Molemmilla oli korkeat hyökkäysprosentit. Puolustuksessa olisi pitänyt ottaa palloja enemmän peliin.” Akaa Volleyn valmentaja Olli Kunnari antoi kunnian vastustajalle sekä hyvälle lentopallopelille häviöstä huolimatta.

Perungan Pojat juhlivat railakkaasti kentällä, joka välittyi myös kotikatsomoihin.

Viides erä lähti Akaa Volleyn komennossa, mutta joukkue sortui omiin virheisiin pitäen Perpon mukana erän puoliväliin saakka. Perpo löysi erään vauhtia ja päästeli menemään Akaan ohi eräpallotilanteeseen saakka. Ville Järnvallin hakiessa kovaa ratkaisusyöttöä, pallon lopulta jäädessä verkon väärälle puolelle tilanne tasoittui 14-14. Akaan parhaana palkittu Ali Fazli (33/+24) teki myös samoin syöttövuorollaan ja seuraavassa pallossa ottelu taipui Perpolle myös hänen syöttövirheellään harmillisesti. Perpon juhlat olivat valmiit.

 

“Todella tärkeät pisteet meille. Kävimme jo pudotuspeliviivan alapuolella. Taistelemme joka pelissä tärkeistä pisteistä. Tänään molemmat joukkueet pelasivat hyvää lentopalloa jokaisella pelin osa-alueella. Lopussa olimme pikkuisen parempia. Tästä jatkamme kohti Sodankylää.” summasi Perpon päävalmentaja Guntis Atars ottelun kulkua.

Valkea Films toteuttaa meidän livelähetykset ja tänään kokeiltiin uusia kamerakulmia.
Valkea Films toteuttaa meidän livelähetykset ja tänään kokeiltiin uusia kamerakulmia.

Ottelussa kokeiltiin Ruutu+:n puolelle uudenlaista ja hieman paranneltua lähetystä uusien kamerakulmien puolesta. Kamerakulmissa tavoitteena oli ajatuksena päästä lähemmäs peliä ja poimia uusia mm. kuvakulmia vaihtopenkin lähettyviltä. Toteutuksesta meillä vasta Valkea Films ja Mikko Juntunen tiimeineen. Toivottavasti myös Ruudun ääressä nautittiin tästä loistavasta ja laadukkaasta lentopalloviihteestä koko rahan edestä.

 

Tästä jatketaan sitten kohti viikonloppua, kun lähdemme kohti Sodankylää pelaamaan maakuntaottelun toista kertaa tälle kaudelle. Voiko enää paremmista asetelmista lähteä kuin voitto taka-taskussa viihdyttävän ottelun jälkeen? Nähdään Sodankylässä!

 

Perpo – Akaa Volley (27-25, 21-25, 25-18, 24-26, 16-14)


MVP:t
Fredric Gustavsson (34/+26), Perpo
Ali Fazli (33/+24), Akaa Volley

 

ProLibero
Miro Rasinperä (59%)

Parhaan pelaajan palkinnot jakoi Arctic Volleyn libero Taylor Horsfall.
Parhaan pelaajan palkinnot jakoi Arctic Volleyn libero Taylor Horsfall.