Viiteen erään mentiin Sodankylässä Hurrikaanin voittaessa Perpon

Fredric Gustavsson pelaamassa Sodankylässä
Fredric Gustavsson (31/+18) koitti pommittaa Hurrikaanin torjuntaa

 

Kolmas Perungan Poikien ja Hurrikaani Loimaan välinen ottelu käytiin Sodankylässä. Paikalliset lentopallofanit olivat löytäneet Sodankylän liikuntahallin lehtereille mainiosti ja paikallisen Tähti Volleyn seuran talkoolaiset olivat hoitaneet otteluolosuhteet hienosti kuntoon. 

 

Perungan Pojat aloittivat ottelun räväkästi ja jatkoivat siitä mihin Akaa Volleytä vastaan olivat jääneet. Hyvällä hengellä ja energialla pelannut joukkue otti alussa kaulaa vierasjoukkueeseen. Erän puolessa välissä syöttöruudussa etenkin loistavan ottelun pelannut Nooa Marttila (17/+5) otti roolia ja vaikeutti Perpon vastaanotto ja sideout-pelaamista paljon. Ottelussa nähtiin muutenkin jopa 25 ässää! Ottelu tasoittui ja Hurrikaani siirtyi jopa välillä johtoon. Perungan Pojat kuitenkin löysivät pelinsä ja veivät erän 25-21

Nooa Marttila hurrikaani-Loimaa on nuori lupaus lentopallossa
Hurrikaanin nuori Nooa Marttila (17/+5) palkittiin loimaalaisten parhaana

“Alku lähti meillä heikosti. Omien hyvien suoritusten kautta pääsimme peliin mukaan ja saimme vietyä pelin. Onnistumisten kautta sain varmuutta syöttöpeliin.”, kertoi Hurrikaanin yleispelaaja Nooa Marttila.

 

Toinen erä lähti aikalailla samalla tavalla kuin ensimmäinenkin. Loukkaantunisen jälkeen jo hyvään kuntoon päässyt Perpon keskitorjuja Alexander Berggren (9/+6) teki erän alussa hyökkäyspisteen sekä ässän peräkkäin, kuten ensimmäisessäkin erässä. Erä kuitenkin tasoittui ja mentiin 20-20 tilanteeseen tasaisesti. Jos ässiä paukuteltiin kenttään niin Sodankylän halli tarjosi myös vaikeuksia syöttöruudussa virheiden puolesta. Erä meni lopulta jatkopalloille ja Perpolla oli neljä mahdollisuutta katkaista erä. Lopulta erä päättyi Fredric Gustavssonin hyökkäysvirheeseen, josta syntyi pientä porua kotijoukkueen puolelta mahdollisen torjuntakosketuksen puolesta. Erä kuitenkin Hurrikaanille 27-25.

”Henkisesti raskas peli. Emme saa aina katkaistua erää, kun paikka on. Toisen erän lopussa pelimme katosi, emmekä saaneet heti peliä kulkemaan. Piste on kuitenkin meille tärkeä. Toisen erän lopussa emme noudattaneet pelisuunnitelmaa ja se muutti pelin suunnan”, kertoi pitkästä loukkaantumisesta toipunut Perpon keskitorjuja Alexander Berggren.

 

Kolmas ja neljäs erä olivat vuoristorataa molemmilta joukkueilta. Vahvasti syöttöruudussa pelanneet Nooa Marttila sekä myös vahvasti hakkurin tontilla pelannut Aleksi Muukkonen (32/+17) vaikeutti Perpon peliä, mutta Perpon vahva ja monipuolinen hyökkäyspeli piti joukkueen mukana. Kolmas erä meni lopulta hieman selvemmin Hurrikaanille 25-21.

”Ottelu oli melkoinen verenpainepeli. Peli aaltoili todella paljon. En muista olisinko nähnyt ennen 25 ässää pelissä. Meiltä hyvä syöttöpeli. Tuskailimme hieman PerPon hyökkäyspelin kanssa. Petrufilta oli todella kypsä esiintyminen tänään. Häneltä ehjin esitys pitkään aikaan”, Hurrikaanin valmentaja Jani Niskakannas totesi.

Alvi Shurdi yritti pommittaa Hurrikaani-Loimaan torjuntaa nurin
Perpon parhaana palkittiin Alvi Shurdhi (17/+4)

Neljäs erä aiheutti sydämentykytyksiä molemmille joukkueille. Sodankylän liikuntahalliin saapuneet lentopallofanit yltyivät kovemmin kannustamaan molempia joukkueita erän mennessä pitkästi jatkopalloille. Perungan Poikien henkinen kantti oli ailahtelevaa, mutta kovalla taistelulla usean eräpallon jälkeen he veivät ottelun viidenteen 30-28.

 

“Onnittelut vastustajalle. Vastustaja antoi meidän pelata tuollaisen pelin. Akaata vastaan pelasimme huippupelin mentaalisesti ja muutenkin. Tänään keskittyminen ei ollut huipussaan. Ensimmäiset kaksi erää oli ylä- ja alamäkeä. Syöttöpelin piti onnistua paremmin. Hurrikaanin syöttö oli todella vaikea. Vastaanotto oli meillä iso ongelma tänään. Huippupelin jälkeen keskittymisen pitäminen huipussa on haasteellista”, ruoti Perpon valmentaja Guntis Atars.

Tähti-Volleyn juniorit, Perungan Pojat ja hurrikaani-loimaa yhteiskuva
Ottelu oli paikalliselle junioriseuralle tärkeä tapahtuma. Kuvissa Tähti-Volleyn junioreita ja molemmat liigajoukkueet.

Viides erä oli kuitenkin hieman Hurrikaanin hallintaa ja Perpon vastaanottopeli sekä omat virheet siivittivät viidettä erää. Erä meni Hurrikaanille lopulta 15-10, eikä Perungan Pojat päässeet virittämään loppukiriä erän lopulla.

 

Parhaat pelaajat:

Nooa Marttila, Hurrikaani-Loimaa 

Alvi Shurdhi, Perpo

 

PROLibero:

Peter Vuorinen, Hurrikaani Loimaa

 

Yleisöä:

230

 

Tästä Perungan Pojat jatkavat ensi viikolla Tiikereiden vieraana 28.1. Klo 15. Hurrikaani pelaa samana päivänä TUTO Volleytä vastaan klo 17.

Alvi Shurdhi ja Nooa Marttila kunnanvaltuusto sodankylä
Ottelun parhaat pelaajat palkitsi Sodankylän vastaava kunnanjohtaja Kalle Pyykkö.