Savo Volley piirun verran parempi Rovaniemellä ennätysyleisön edessä!

savo volley ja perungan pojat tahkosivat viisi erää rovaniemellä ennätysyleisön edessä
Perungan Pojilla oli aihetta juhlaan moneen otteeseen ennätysyleisön edessä, vaikka tappio tulikin.

Viideltä erältä ei säästytty Perungan Poikien isännöidessä Savo Volleytä Rovaniemellä. Kotijoukkue Perungan Pojat pelasivat jo 13. viisieräisen pelin, joka päättyi niistä kahdeksanteen tappioon joukkueelle. Joukkue on ahnaasti haastanut miltein jokaista liigan joukkuetta ja kahminut pisteitä vähän kerrallaan. Tänään vastassa ollut Savo Volley oli kova vastus, kun joukkue on alkanut löytää rytminsä loppukautta ajatellen.

 

Ottelu alkoi tasaisesti ja etenkin kotijoukkue hyökkäsi vahvasti kovan miltein 400-päisen yleisön kannustuksen saattelemana. Kotijoukkue oli koko erän hieman edellä erityisesti vastaanotossa (80%)  ja liitelikin erävoittoon 25-21. Toinen erä oli myöskin tasaista, mutta Savo Volley oli hyökkäyksissä paljon tehokkaampi 79%:lla. Andrus Raadikin syöttövuorolla Savo Volley kuitenkin karkasi lopulta 25-21 erävoittoon.

Daniel Wetter oli hankala pelaaja vierasjoukkueelle kiinniotettavaksi
Daniel Wetter (15/+13) oli jälleen hyvässä iskussa.

“Pitkä ja raskas peli. PerPon vastaanotto oli todella hyvä ja sen takia pääsi hyökkäämään hyvin keskeltä. Meidän vastaanottomme ei ollut hyvää. Haimme tänään kolmea pistettä, mutta kahteen piti tyytyä”, kommentoi Savon Andrus Raadik pitkän pelin jälkeen.

 

Kolmannessa erässä Perpo sai hyökkäystehonsa takaisin Lasse Jäntin ruokkiessa hyvästä vastaanotosta passeja erityisesti yleispelaajille Alvi Shurdhille (25/+12) ja Ville Järnvallille (11/+3). Myös tammikuun Mestaruusliigan tähdistöön valittu Daniel Wetter (15/+13) sai vastuuta ja pelasi todella hyvän pelin myös tänäänkin. Erä meni kotijoukkueelle 25-21 ja ensimmäinen piste sarakkeeseen. Merkille pantavaa oli Fredric Gustavssonin kauden alhaisimmat tehot (13/-2), ja Savo Volley olikin ottanut tehtäväkseen ottaa 533 pistettä tällä kaudella takoneen tähtihakkurin kiinni. Toisaalta Fredric ei saanut tavallista passimäärää mitä normalisti.

“Emme ole saaneet suljettua tällä kaudella pelejä, kun paikkoja on ollut. Vastaanotto toimi tänään, mutta emme saaneet hyödynnettyä sitä hyökkäyksissä. Savo sai muutaman hyvän rotaation hyödynnettyä”, pohti Perpon yleispelaaja Ville Järnvall lehdistötilaisuudessa.

 

Neljänteen erään mentiin kihelmöivissä tunnelmissa, kun Perpolla oli mahdollisuus ottaa kolmen pisteen voitto. Savo Volley ei kuitenkaan luopunut ottelusta helposta, vaikka Perpo oli erän puolivälin jälkeen johdossakin. Savo kuitenkin oli vahva erän loppuvaiheilla eikä Perpo saanut tehoja aikaiseksi kääntääkseen erän heille 25-21.

“Oli tiukka vääntö tänään. Välillä näytti, että PerPo vie pelin. Varsinkin PerPon keskihyökkääjät ovat vahvoja. Keskityimme kuitenkin omaan peliin ja saimme käännettyä pelin. Torjuntapelissä olimme edellä tänään. Mitään emme saaneet ilmaiseksi. PerPon vastaanotto oli parempaa kuin meillä. Voitto kelpaa ja on tärkeä meille. Luotin kentällä olevaan kuusikkoon ja se osoittautui oikeaksi ratkaisuksi”, tunnelmoi Savo Volleyn valmentaja Timo Tolvanen.

Perpon passari Lasse Jäntti jakeli passeja enemmän yleispelaajille.
Lasse Jäntti käytti hyökkäyksissä paljon yleispelaajia Alvi Shurdhia sekä Ville Järnvallia, kuin myös keskitorjuja Daniel Wetteriä


Taas kerran mentiinkin viidenteen erään jo kolmanne kerran peräkkäin kotijoukkueen puolelta. Viidennessä erässä aloitettiin tasaisesti, kunnes Savo Volley veti juuri kriittisessä vaiheessa ottelun 11-8 tilanteeseen. Perpon yleispelaajat saivat hyökkäyspisteellä ja torjunnalla tilanteen tasaisemmaksi, kunnes joukkue sortui pariin hyökkäysvirheeseen. Hyvin syöttöruudussa esiintynyt Ari-Matti Puhakka asteli esiin syöttövaihdosta ja painoi vielä ässän herättääkseen kotijoukkueen toivon. Lopulta kokenut Andrus Raadikin (19/+10) hyökkäyspisteellä ja tärkeään paikkaan viidennessä erässä kaksi torjuntaa tehnyt keskitorjuja Jakub Kovac (10/+8) naulasi erän torjunnallaan 15-12 ja koko ottelun Savo Volleylle 3-2.

 

“Taisi olla kolmas peräkkäinen viisieräinen meille. Meidän pitäisi osata kääntää nämä voitoksi. Saatu piste on hyvä suoritus Savoa vastaan. Harmittaa kuitenkin, että emme itse pysty tekemään eroa vastustajaan tärkeillä hetkillä. Ensimmäisessä ja toisessa erässä tuli vähän liikaa passia Fredric Gustavssonille. Pitkällä erätauolla vaihdoimme hieman taktiikkaa ja halusimme lisää passia Wetterille ja Shurdille. Viidennessä erässä usko ei riittänyt. Vaikeat kokemukset viisieräisistä otteluista painoi liikaa harteilla. Tiedämme, mitä meidän pitää pelissämme parantaa”, ruoti Perpon valmentaja Guntis Atars.

Perungan Poikien valmentajalla Guntis Atarsilla on kova tehtävä saada joukkue käntämään viisieräiset tappiot jälleen voitoiksi.
Perungan Poikien valmentajalla Guntis Atarsilla on kova tehtävä saada joukkue käntämään viisieräiset tappiot jälleen voitoiksi.

Nyt ollaan saalistettu piste kerrallaan, mutta suurta pottia ei olla vielä saavutettu. Kuten Ville Järnvallikin lehdistötilaisuudessa totesi, että ”Tämä on urheilua ja kai se kolikko kääntyy vielä jossain vaiheessa.”.
Perungan Pojat saavatkin ensi viikon keskiviikkona vastaansa playoff-paikasta heidän kanssaan taistelevan TUTO Volleyn, joten luvassa on kevään varmasti tärkein peli toistaiseksi. Ottelu on myös Likiliike-ottelu, johon on kutsuttu paikallisia yrityksiä vieraaksi ja otteluisäntänä onkin Rovaniemen Likiliike.

 

Ottelun parhaat pelaajat:
Kevin Rodriquez, Savo Volley
Daniel Wetter, PerPo

 

ProLibero:
Miro Rasinperä, PerPo

 

Yleisöä: 399

Ottelun parhaat pelaajat saivat otteluisäntä Keitele Forestilta lahjaksi Fiskarsin vesurin ja kirveen
Ottelun parhaat pelaajat saivat otteluisäntä Keitele Forestilta lahjaksi Fiskarsin vesurin ja kirveen