TUTO Volley käänsi pitkän kolmannen erän jälkeen ottelun voitoksi Rovaniemellä

Daniel Wetter teki hakkurin paikalla tehot 37 / +26
Daniel Wetter teki hakkurin paikalla tehot 37 / +26

Perungan Poikien sekä TUTO Volleyn kamppailusta odotettiin tasaista, ja ottelussa lähdettiinkin lopulta erikoisissa asetelmissa. Perungan Poikien kokoonpanosta puuttui vatsataudin takia joukkueen tähtihakkuri Fredric Gustavsson, jonka tilalle oli asetettu keskitorjuja Daniel Wetter.
Joukkue onkin viime perjantaista lähtien kerennyt treenata varalta tällä asetelmalla, koska Savo Volleytä vastaan pelatussa ottelussa Fredric Gustavssonia vaivanneen polven takia.


Ensimmäinen erä alkoi TUTO Volleyltä murhaavasti Matias Tihumäen syöttövuorolla hänen johdattaessa vierasjoukkueen 6-0 johtoon. Guntis Atars reagoi ja vaihtoi Ville Järnvallin tilalle Tomi Perkiön. Perpo käänsi pelin kuitenkin nopeasti tasoihin yhtälailla kuuden pisteen putkella. Erä oli tasaista, mutta TUTO Volley oli suurimman osan erästä johdossa ja voitti erän lopulta 25-23.

Olli Kuoksan valmistautumiset otteluun meni romukoppaan, kun Perpon Fredric Gustavsson uupui kokoonpanosta.
Olli Kuoksan valmistautumiset otteluun meni romukoppaan, kun Perpon Fredric Gustavsson uupui kokoonpanosta.

“Peli oli meille todella tärkeä ja saimme hyvän esityksen aikaiseksi. Vastaanotto oli tänään hyvä. Tuntui hyvältä pelata ja pääsin hyvin peliin mukaan.” kommentoi TUTO Volleyn yleispelaaja William Groffier.

 

Toinen erä lähti Perpon komennossa kotijoukkueen selvästi parantaen peliään tilanteeseen 13-7. Wetterin tulo hakkurin paikalle tuotti selvästi vierasjoukkueelle ongelmia ottaa häntä kiinni. TUTO Volley sai peliänsä kulkemaan ja hiipi lähelle kotijoukkuetta ratkaisupalloille saakka. Kotijoukkue kuitenkin sai vietyä erän 25-23 ja puntit oli tasan.

“Erien alussa olimme huonoja tänään. On vaikea taistella pitkällä takamatkalla. Sain tietää muutama päivä sitten, että olen avausmiehistössä. Mukavalta tuntui pelata.” kertoi Perpon keskitorjuja Jeremia Heinonen.

 

Kolmas erä oli pitkä ja kivinen molemmille joukkueille. TUTO Volleyn passari Akseli Lankinen tarjoili laidoilta ja keskeltä, josta useimmiten Tihumäki (27/+20), Groffier (18/+11) sekä Tatu Vuorenmaa (11/+11) hoitelivat hyökkäyksiä kenttään. Perpolta taas Alvi Shurdhi (18/+5) sai passeja tapettua ja Daniel Wetter (37/+26) oli etenkin erän loppuvaiheilla liekeissä. Erä venyi pitkään jatkopalloille asti, jossa kotijoukkueella oli jopa kahdeksan kertaa mahdollisuus katkaista erä. Daniel Wetter oli tärkeässä osassa ottaen ratkaisijan viittaa harteilleen. Peli lopulta kääntyi TUTO Volleylle sen ensimmäisen eräpallon jälkeen tilanteessa 32-31, jonka Perpo vielä katkaisi. TUTO Volleyn hakkuri Matias Tihumäki lopulta tasoitti ja päätti erän vierasjoukkueelle 34-32.

“Pelin suunnitelu meni uusiksi tänään, kun huomasimme Gustavssonin olevan poissa. Meillä on yksi liigan parhaimmista torjuntapuolustuksista, mutta olimme aluksi PerPon hyökkäyksen kanssa ongelmissa. Keväällä pitää olla kiinni voittavassa pelissä. Tulos oli tänään hyvä.” summasi TUTO Volleyn valmentaja Olli Kuoksa.

Tomi Perkiö pääsi pitkästä aikaa kentälle näyttämään taitojaan.
Tomi Perkiö pääsi pitkästä aikaa kentälle näyttämään taitojaan.


Neljännessä erässä näkyi selkeästi edellisen erän tappio kotijoukkueen hengessä, kun TUTO oli selvästi pirteämpi erän alussa ja otti selvän viiden pisteen johdon itselleen Tatu Vuorenmaan torjunnalla ja kahdella pisteellä. Perpo koitti pysyä perässä erän puoleen väliin asti virittämällä pientä kiriään, mutta tilanteessa 14-19 TUTO Volley otti huiman loppurepäisyn iskemällä loppunumeroiksi 25-17. Daniel Wetter rikkoi myös Fredric Gustavssonin tämän kauden yhden ottelun piste-ennätyksen kahdella pisteellä tehden lopulta 37.

 

“Edellisen pelin jälkeen Gustavssonilla oli pieniä ongelmia polven kanssa. Polvi on kuitenkin kunnossa, mutta sitten iski vatsatauti. Olimme valmiita peliin ja olimme harjoitelleet Wetterin kanssa hakkuripeliä. Hän pelasi upean pelin, mutta apua ei tullut keskeltä tänään. Pitkän tauon jälkeen meidän syöttöpelimme huononi ja teimme virheitä liikaa. Neljännessä erässä meillä ei enää uskokaan riittänyt. Peli ratkesi käytännössä kolmannen erän lopun taistelussa.” analysoi Perpon valmentaja Guntis Atars.

Normunds Veinbergs palasi valmentajan penkille pitkän tauon jälkeen.
Normunds Veinbergs palasi valmentajan penkille pitkän tauon jälkeen.

Molemmille joukkueille tulee yli viikon huili tämän ottelun jälkeen, jolloin Perungan Pojat lähtevät Varsinais-Suomen reissulle kohdaten Raision Loimun 17.2. Ja heti perään TUTO Volleyn 18.2 Kupittaalla. Tuossa välissä TUTO Volleyllä ei ole muita otteluita luvassa, joten vastassa on heti perään tuttu joukkue.

 

Ottelun parhaat pelaajat:

Akseli Lankinen, TUTO Volley

Daniel Wetter, PerPo

 

Ville Sihvonen, TUTO Volley

 

Yleisöä: 299

PArhaana pelaajana palkittiin Daniel Wetter ja Akseli Lankinen
PArhaana pelaajana palkittiin Daniel Wetter ja Akseli Lankinen. Palkitsijana seuran puheenjohtaja Niko-Matti Koskela.